Connect with us

Actual

În curând va începe școala! 22 de unități școlare nu au autorizație de funcționare

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a avut loc o conferință de presă, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, la care au participat Inspector Școlar General, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, Inspector Școlar General Adjunct, prof. Alina-Diana Codreanu, Inspector Școlar General Adjunct, prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea și Inspector Școlar General Adjunct, prof. dr. Iris Sarchizian. Subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri cu jurnaliștii au fost numeroase și au vizat o multitudine de probleme. Una dintre acestea s-a referit la unitățile de învățământ din județ, care nu dețin autorizații de funcționare. În mod normal, aceste unități nu ar trebui să funcționeze, dar există și situații speciale, cum ar fi cazul grădiniței și școlii din localitatea Fântâna Mare, în care nu există apă! Am scris despre asta și probabil se va rezolva în următorii ani. Însă până atunci, copiii merg în aceste unități pentru că nu au alternativă! În județul nostru există 488 de unități de învățământ, dintre care 450 au autorizații de funcționare, iar altele 16 se află în curs de autorizare. Există, însă, 22 de unități de învățământ care nu au autorizații de funcționare.

Unități de învățământ fără autorizație de funcționare: Cauze
Grădinița cu Program Normal „Veseliei” Năvodari Funcționează în două schimburi.
Grădinița cu Program Normal  Nr. 11 Medgidia Funcționează în două schimburi.
Grădinița cu Program Normal  Miorița Lipsă apă curentă
Grădinița cu Program Normal  Nr. 9 Medgidia Funcționează în două schimburi.
Grădinița cu Program Normal   Ciocârlia de Sus Lipsă apă curentă
Grădinița cu Program Normal Băltăgești Lipsă apă curentă
Grădinița cu Program Normal Fântâna Mare Lipsă apă curentă
Grădinița cu Program Normal Făurei Lipsă apă curentă
Școala  Gimnazială Nr. 1 Făurei Lipsă apă curentă
Școala  Gimnazială Nr. 1 Fântâna Mare Lipsă apă curentă

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Acțiune pe DN 22 Constanța-Tulcea. Câte permise de conducere au reținut polițiștii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Serviciului  Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și efectuarea depășirilor neregulamentare pe DN 22, sectorul de drum cuprins între localitatea Lumina, din județul Constanța, și județul Tulcea.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.560 de lei, dintre care 104 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și 4 pentru depășire neregulamentară.

Exemplu:

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, având o viteză de 167 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi minori din Băneasa au furat din 11 societăți comerciale. Au fost reținuți de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din Băneasa au fost reținuți de polițiști pentru că au furat din mai multe societăți comerciale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 minori, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 societăți comerciale de pe raza comunei Băneasa.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 18 zile față de minorul de 17 ani și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de minorul de 16 ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Trei tineri din Constanța au fost reținuți pentru trafic de droguri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T.Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate au descins la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 20 de ani.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul B.C.C.O. au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 30 de ani, în timp ce vindea 83 de grame de cannabis. După realizarea flagrantului, a fost efectuată o altă percheziție domiciliară.

Polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 200 de grame de cannabis, 2 cântare electronice, 3 grindere, 2 telefoane mobile, precum și 190 de lire sterline, 250 de euro și 200 de dolari.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei trei bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: