Conecteaza-te cu noi

Actual

În doar 6 zile, amenzi de sute de mii de lei aplicate operatorilor de plajă. Vezi pentru ce

Published

on

Inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au aplicat 28 de amenzi în valoare de aproape 542.500 de lei în șase zile după ce operatorii de plajă care au închiriate sectoarele de plajă pentru care au contracte în derulare cu A.B.A.D.L. continuă să nu respecte clauzele din contract.

Măsurile coercitive au fost aplicate după ce au fost efectuate, în perioada 13 – 20 iulie, 124 de controale și au fost aplicate 269 de măsuri cu termene de remediere a deficiențelor constatate. Pentru nerespectarea măsurilor impuse în urma inspecțiilor efectuate anterior au fost aplicate 28 de amenzi în valoare de 542.500 de lei.

“Din păcate, în timpul controalelor trebuie să ținem cont de PUZ-ul fiecărei stațiuni, care aparține de un anumit UAT, iar PUZ-ul diferă de la o stațiune la alta. De exemplu, în stațiunea Mamaia operatorii de plajă au voie cu piscine semiîngropate, iar turiștii și localnicii au voie să facă plajă cu accesoriile proprii, de tipul prosoapelor, cearceafurilor etc. pe o suprafață de 30% care este situată în partea din spate a plajei, adică în zona apropiată de promenda falezei și departe de apă. Nu dorim să aplicăm amenzi și să reziliem contracte, dar se pare că litera legii nu are nici un fel de impact asupra unora dintre operatorii de plajă care nu respectă clauzele din contracte”, a declarat directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral Bogdan Bola.

În urma controalelor efectuate au fost identificate o serie de neconformități, cum ar fi: – extinderi ale beach-barurilor, rezultând o suprafață construită mai mare decât cea prevazută în PUZ și în actul adițional la contractul de închiriere a sectorului de plajă; – neasigurarea unei suprafețe de plajă pentru turiștii cu accesorii proprii (zona de plajă destinată plajei pe nisip); – nerespectarea distanței de 5 m între linia apei și primul rând de șezlonguri, în vederea asigurării accesului cu utilaje pentru efectuarea lucrărilor mecanizate de întreținere a plajelor; – amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în P.U.Z. (saltele elastice, instalații corzi elastice); – număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din activitatea turistică.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions