Connect with us

Administratie

În era când toată lumea află ora de pe telefon, Primăria Constanța va monta 13 ceasuri stradale

Publicat

la

Într-o eră a tehnologiei, în care aproape că nu mai există om în România care să nu aibă un telefon, Primăriei Constanța îi arde de montat ceasuri. Concret, autoritatea publică locală din Constanța așteaptă ofertanți pentru montarea ceasurilor stradale aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Local. Potrivit anunțului publicat pe e-licitatie.ro, se vor livra și monta 10 ceasuri analogice cu două fețe pilotate GPS, montate pe stâlpi de susținere (inclusiv fundație), precum și trei ceasuri analogice cu o singură față pilotate GPS, montate pe structură din beton existentă. Valoarea totală estimată a achiziție de ceasuri stradale se ridică la 322.300 de lei, fără TVA, 383.537 de lei cu TVA. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 27 septembrie 2021, ora 15.00.

Potrivit caietului de sarcini, ceasurile stradale analogice cu două fețe trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice:

Să aibă precizie foarte mare, similară cu ceasurile atomice;

Să realizeze automat actualizarea orei la schimbarea sistemului orar iarnă/vară;

Să reziste la temperaturi între -50/+70 grade Celsius;

Alimentarea se va realiza de la o baterie cu lithium long-life (independentă de rețea), cu o durată de viață minim 4 ani;

Să fie fiabil, complet automatizat, etanș IP 65, rezistent la condițiile meteo specifice zonei litorale;

Caracteristici:

Carcasa ceasului trebuie să fie confecționată din fontă turnată și trebuie să aibă pe lateral elemente decorative, patinate cu vopsea aurie (sau alte combinații cromatice);

Diametrul carcasei va avea dimensiunea de 650 mm și este prevăzută cu un geam din plexiglas;

Diametrul cadranului va avea dimensiunea de 630 mm;

Cadranul va fi realizat din plexiglas alb;

Arătătoarele orare și minutarele trebuie să fie din oțel.

Amenajarea de ceasuri stradale a fost aprobată în ședința Consiliului Local de la finele lunii iulie cu majoritate de voturi de la PNL și PSD. În acea ședință, consilierii PNL și PSD au respins un amendament al USR-PLUS care prevedea anularea alocării banilor pentru amenajarea de ceasuri stradale.

Comments

comments

Administratie

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice în cinci localități din județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 20 – 25 septembrie, Consiliul Județean Constanța împreună cu  ADI „Dobrogea”, ECOTIC și Vastum Eco, organizează o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în localitățile Murfatlar, Cumpăna, Amzacea, Adamclisi și Chirnogeni. Astfel, locuitorii celor cinci localități pot contribui la campania de protecție a mediului, prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice. În perioada mai sus menţionată, aceştia au posibilitatea de a preda GRATUIT, deșeurile voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc), prin comandă telefonică la numărul de telefon: 0771 006 485. De asemenea, au posibilitatea de a preda deșeurile (în perioada 24 – 25 septembrie), la punctele de colectare amenajate, la următoarele adrese:

Murfatlar:

Str. Mihai Eminescu, FN, lângă sala de sport

Cumpăna:

Șoseaua Constanței nr.  127 – vizavi de Primăria Cumpăna

Strada Dacia nr. 1-  Platoul Sălii de Sport

Amzacea:

Primăria Amzacea – Str. Amzacei nr.25

Sat General Scărișoreanu – Târg

Adamclisi:

Primăria Adamclisi – str. Traian nr. 39

Chirnogeni

Primăria Chirnogeni – str. Primăriei nr. 16 bis

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat“

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, aprobarea proiectelor ce vizează majorarea gigacaloriei pare să fie inevitabilă. În fața unui sezon rece care se anunță a fi greu din cauza majorărilor la energie, liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, spune că șocul financiar pentru populație va fi uriaș. De aceea, spune social-democratul, stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

„Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat atunci când vine vorba de interesul constănțenilor. Prețurile la energie trebuie să fie plafonate, nu majorate. Aceasta este prioritatea PSD. Este inadmisibil ca în această perioadă în care prețurile la energie au luat-o razna, să propui majorări de prețuri la Gigacalorie. Constănțenii nu trebuie sa plătească efectele proastei guvernări de dreapta!

E important să gândim împreună soluții de sprijin real în astfel de momente critice. Într-adevăr, Constanța  are nevoie de un sistem modernizat de termoficare. Am început acest proces din 2019.  Însă, nu trebuie să acceptam ideea că incompetența sau lipsa de soluții trebuie să fie pusă pe umerii constănțenilor. Exclus așa ceva! Din păcate, această majorare nu cred că se va opri aici. Stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

Asta arată că actuala administrație ne pregătește surpriza ca în lunile ianuarie, februarie, martie 2022 constănțenii să plătească o Gigacalorie mai mare decât cea de 325 de lei propusă astăzi. Vor condamna peste 50.000 de familii la o iarnă cruntă. Grupul PSD va vota împotriva majorării prețului gigacaloriei și se va opune oricărei propuneri de majorare nejustificate temeinic.“, a declarat Răsăuțeanu pentru Ordinea.ro.

În ședința CLM era  prevăzut un proiect de hotărâre prin care prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost dublat. Prețul gigacaloriei a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“. Noul tarif este în vigoare începând cu data de 01.09.2021. Tot în ședința de azi, a fost majorat și prețul gigacaloriei pe care îl suportă populația. Este vorba de o crește de la 250 la 325 de lei. Diferența de la 350 de lei la 1.034 va fi subvenționată de Primărie, adică tot din banii cetățenilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noua societate de termoficare a Constanței, împrumutată de Consiliul Local cu peste 14 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali au votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, acordarea unui împrumut în valoare de 14.380.000 de lei pentru societatea Termoficare SRL. Banii sunt acordați fără dobândă, iar rambursarea lor se va face în tranșe în termen de un an de la data acordării. În situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere, se arată în hotărârea Consiliului Local. În raportul de specialitate se arată că societatea Termoficare Constanța SRL este nou înființată și nu are încă încasări. Suma va fi utilizată pentru efectuarea unor cheltuieli de funcționare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: