Conecteaza-te cu noi

Actual

În premieră, reprezentanţii a peste 30 de porturi europene, prezenţi în Portul Constanţa

Published

on

Astăzi, 18 septembrie 2018, Portul Constanța găzduiește, în premieră pentru România, întâlnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization. În deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanţa, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanţa prezenţei în Portul Constanţa a reprezentanţilor managementului porturilor europene, pentru a înţelege realităţile de la graniţa de est a Europei.

Prezent de asemenea la eveniment, Lucian Pătraşcu, secretar de stat în aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului Viorel Ştefan, a menţionat capacitatea Portului Constanţa de a se extinde către Europa, cu condiţia dezvoltării conexiunilor cu transportul feroviar şi cel rutier, dar şi a îmbunătăţirii condiţiilor de navigaţie pe Dunăre. Reprezentantul Guvernului României a precizat faptul că se are în vedere un set de priorităţi pentru creşterea potenţialului portului, investiţii care să contribuie la recâştigarea cotei de piaţă a mărfurilor prin facilităţi portuare.

Isabelle Ryckbost, Secretar General al ESPO, a vorbit despre importanţa zonei Mării Negre şi a apreciat prezenţa foarte activă a Portului Constanţa în cadrul Organizaţiei Porturilor Maritime Europene, al cărei membru cu drepturi depline este din 2007. În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al ESPO organizată astăzi la Constanţa se vor discuta aspecte legate de CEF (Connecting Europe Facility), care sprijină implementarea proiectelor de interes european, ce vizează dezvoltarea şi construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele transport, telecomunicații, energie.

Preşedintele ESPO, Eamonn O’Reilly, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul României în dezvoltarea Portului Constanţa şi a menţionat că a fost impresionat, în cadrul turului tehnic efectuat, de Digul de nord şi de marile proiecte de investiţii prevăzute a fi realizate în Portul Constanţa.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions