Connect with us

Actual

În sfârşit, a avut loc şedinta AGA la Şantierul Naval Mangalia! Vedeţi ce s-a întâmplat

Published

on

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 11.30, la Şantierul Naval Mangalia s-a desfăşurat şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, care aveau de dezbătut subiecte arzătoare pentru angajaţi şi pentru familiile lor. A fost o întâlnire extraordinară a AGA în urma căreia s-a modificat şi completat actul constitutiv al societăţii Şantierul Naval 2 Mai. S-a aprobat  data de 25 aprilie ca dată de înregistrare, iar directorul general Ioan Griguţă a fost împuternicit în vederea efectuării procedurilor şi formalităţilor  prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Foarte important de precizat este faptul că s-a decis neexercitarea de către statul român a dreptului de preempţiune în privinţa pachetului majoritar de acţiuni de 51% scos la vânzare de către coreeni.

Aşadar, pachetul va fi achiziţionat de către olandezii de la Damen care, ulterior, vor cesiona cu titlu gratuit statului român 2 procente, astfel ca acesta să devină acţionar majoritar.

Aceste detalii ne-au fost furnizate de către liderul şantierului Navalistul, Laurenţiu Gobeajă care ne-a spus că, indirect a aflat că şedinţa s-a terminat şi că statul român nu şi-a exercitat dreptul de preempţiune.

Reamintim că şedinţa ar fi trebuit să se desfăşoare în cursul zilei de vineri, cu începere de la ora 11.30, dar a fost amânată pentru azi din lipsă de cvorum.

Negocierile dintre Grupul Șantierului Naval Damen și Guvernul României pentru preluarea șantierului naval Mangalia au fost finalizate în seara zilei de 21 martie. René H. Berkvens, CEO declara atunci: „Suntem foarte mulțumiți de discuțiile pozitive și constructive ținute cu dl Andrușcă, ministrul economiei și cu echipa sa. Așteptăm cu nerăbdare un rezultat pozitiv al votului acționarilor la reuniunea extraordinară a acționarilor din data de 30 martie, unde, sperăm, se va renunța la dreptul de preempțiune. Acesta este obstacolul cheie în procesul de realizare a unui parteneriat strategic pe termen lung cu Guvernul României.” Șantierul naval Mangalia este cunoscut sub numele de Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

STNM Raport%20curent%2002.04.2018%20Hotarare%20AGEA%20Santierul%20Naval%202%20Mai%20SA%2002.04.2018

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!