Connect with us

Actual

În sfârșit, este director la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța! Vedeți despre cine e vorba!

Maria Ionescu

Publicat

la

Despre Căminul de Bătrâni din Constanța (Căminul pentru Persoane Vârtsnice) ar fi multe de povestit, dat fiind faptul că există încă din anul 1977, iar aici și-au petrecut ultimii ani din viață o mulțime de constănțeni, știuți sau mai puțin cunoscuți. Astăzi, însă, ne vom referi însă la un alt subiect, care vizează instituția în sine: directorul Doruța Giuglea a ieșit la pensie încă de anul trecut. Maria Roșu era interimar la conducerea instituției. În cursul anului trecut s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director, rămas vacant, dar a fost o mare dezamăgire. Cu toate că au existat mai multe persoane înscrise, nici una nu a reușit să obțină punctajul minim, de 70 de puncte, necesar ocupării postului. Din acest motiv, pe data de 1 septembrie a fost organizat un nou concurs pentru ocuparea funcției de director. Au fost depuse două dosare, însă una dintre persoanele care spera să devină director nu îndeplinea condițiile de studii impuse de regulement și nici nu avea un an experiență într-o funcție de conducere în serviciile sociale ale Primăriei Constanța. Motiv pentru care, în cursa pentru ocuparea funcției de director a rămas o singură persoană, nimeni alta decât directorul interimar al instituției, Maria Roșu. Cum, în condițiile în care era un singur candidat iar acesta luase proba scrisă, nu mai era nici o problemă ca interviul să se desfășoare în aceeași zi. Ceea ce s-a și întâmplat. Maria Roșu a dat proba scrisă, iar apoi pe cea orală într-o zi, adică pe 1 septembrie. Și a luat examenul. Am luat legătura cu noul director, care ne-a spus că a lucrat doi ani la cantina de la Palazu Mare, iar de un an de zile este la Căminul pentru Persoane Vârstnice. ”Cred că am reușit să fac câte ceva pe aici de când sunt interimar. De acum încolo, după ce totul va fi în regulă (n.r. – încă este doar director cu numele, deoarece nu s-a clarificat situația documentelor), voi continua să-mi fac cât de bine se poate meseria”, ne-a spus Maria Roșu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Doi militari români au fost răniți în Afganistan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19.30, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Foto: Facebook MApN

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: