Conecteaza-te cu noi

Actual

În stațiunea Mamaia a demarat campania ”Mami, știi unde sunt?”

Published

on

În cursul zilei de azi, 15 iulie, în stațiunea Mamaia a debutat cea de-a doua ediție a campaniei ”Mami, știi unde sunt?”, cu scopul de a preveni plecarea copiilor de lângă părinți atunci când se află la plajă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, pe parcursul sezonului estival 2020, polițiștii constănțeni au fost  sesizați de 54 de ori cu privire la pierderea copiilor de pe plajă.

”Acest număr este unul mic în comparație cu numărul de cazuri reale care s-au întâmplat pe litoralul românesc. De multe ori, din păcate părinții nu ne sesizează sau ne sesizează mult prea târziu și, așa cum știm deja cu toții, primele minute după pierderea unui copil sunt esențiale pentru găsirea acestuia în timp util.”, a precizat Andreea Iliescu.

Ea a ținut să precizeze că toate cele 54 de cazuri au avut un final fericit.

Advertisement

Anul acesta, deși sezonul estival a debutat oficial de numai două săptămâni, au fost înregistrate peste 15 cazuri de pierdere a copiilor de pe plajă.

”Îi sfătuim pe părinți să aibă mare grijă de copiii lor și să înțeleagă faptul că o clipă de neatenție poate duce la un eveniment nedorit.”, a continuat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Precizăm că pe plajă și în locurile aglomerate, copiii se pierd foarte ușor și le dau părinților emoții. Astfel că un concediu mult așteptat, ce se dorește a fi de vis, se poate foarte ușor transforma într-o situație neplăcută.

Nu de puține ori, însă, intervine și neglijența părinților care, din dorința de a se relaxa și a se bucura de mare, de soare și nisip, își uită obligațiile și responsabilitățile ce derivă din statutul de părinte.

Polițiștii au purtat discuții cu părinții și bunicii prezenți în vacanță, au oferit materiale informative și le-au transmis recomandări astfel încât să evite aceste situații.

Advertisement

Astfel, în cazul în care se rătăcesc, părinții trebuie să îi învețe pe cei mici să meargă la polițiști, jandarmi, pompieri sau salvamari pentru a le cere ajutorul. O altă idee ar fi să le atașeze o brățară care să conțină numele și/sau numărul de telefon sau măcar să rețină aceste informații, care sunt esențiale pentru identificarea lui.

De asemenea, discutați cu aceștia să nu intre în panică și să nu se îndepărteze de locul în care se află.

Totodată, polițiștii au informat părinții, în vederea conștientizării riscurilor asociate dispariției de minori, întărirea capacității de autoprotecție la amenințările acestor fenomene și reducerea vulnerabilității grupului țintă.

Polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze în permanență copilul, pe plajă, la locul de joacă, precum și în zonele aglomerate, deoarece câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să plece de lângă aceștia sau să se accidenteze.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions