Connect with us

Actual

În timpul minivacanței de Sf. Maria, aproape 2.000 de persoane s-au prezentat la Spitalul Județean Constanța

Published

on

1.928 persoane (dintre care 589 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de vineri și până astăzi de dimineață. Dintre acestea, 352 au rămas internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate.

Pediatria, Cardiologia, Ginecologia şi Neurologia  se numără printre secțiile cu cele mai multe internări. 352 de persoane au avut nevoie de spitalizare în ultimele 4 zile, dintre care 93, copii.

Din totalul de 1.928 de pacienţi înregistraţi în baza de date, pe cod roşu au fost direcţionaţi 36, alţi 190 au fost încadraţi pe codul galben, aproape 1.650 pe codul verde şi 55, pe codurile alb şi albastru. In acelaşi interval, s-au efectuat aproape 300 de examinări CT pentru pacienţii din Urgenţă.

Cele mai multe prezentări la UPU au fost sâmbătă. In intervalul 13 august ora 8.00 – 14 august, ora 8.00, au apelat la serviciile UPU-SMURD din cadrul SCJU Constanţa, 527 persoane (170 copii, 357 adulţi). In urma investigaţiilor de specialitate, în cele 24 de ore,  au fost internaţi 25 de copii şi 42 de adulţi.

Advertisement

”Totodată dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că, deşi întreg personalul depune eforturi astfel încât toţi pacienţii să fie preluaţi, investigaţi şi trataţi cât mai repede cu putinţă, din păcate, numărul tot mai mare de prezentări, duce implicit la creşterea timpilor de aşteptare.

Rezolvarea unui caz medical din UPU presupune investigaţii de urgenţă (analize de laborator, radiologie, imagistică) şi consultaţii din partea mai multor specialişti (medici de gardă care au în grijă şi pacienţii din secţiile spitalului). Efectuarea investigaţiilor, interpretarea acestora, consulturile, toate acestea duc la creşterea timpilor de aşteptare. Totodată, dorim să precizăm faptul că, în toate cazurile se aplică Protocolul Naţional de Triaj al Pacienţilor. Astfel, pacienţii sunt preluaţi în funcţie de gravitatea afecţiunii şi nu de ordinea sosirii, fapt ce duce la creşterea timpilor de aşteptare pentru cei ale căror afecţiuni sunt mai puţin grave.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Foto: Ilustrativ

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement