Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

În urma incendiului de ieri, Rompetrol Rafinare a demarat o anchetă internă

Published

on

muncitori

În urma incidentului survenit ieri la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), Rompetrol Rafinare a demarat o analiză internă, pentru evaluarea situaţiei operaţionale.

Din primele estimări, impactul asupra activităţilor de producţie ale rafinariei este unul redus. Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic fiind securizate.

Instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi. În funcţie de evaluările interne, compania va adapta reţetele specifice de rafinare, pentru funcţionarea la capacitatea optimă a unităţilor de producţie.

”Rompetrol Rafinare va continua să asigure produsele necesare pe piaţa din România.

După ce incendiul a fost stins în siguranţă, conform planurilor de intervenţie în astfel de situaţii, echipele locale şi autorităţile publice au realizat, în mod activ, măsuri de precauţie pentru a preveni orice reaprindere, inclusiv manevre de răcire a instalaţiei.”, au precizat reprezentanții KMG International.

Amintim că ieri după amiază, un incendiu s-a produs în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice.

Din fericire, nu au existat victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei au fost evacuaţi.

Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Poptrivit IGSU, la misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov.

Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative în misiuni complexe.

Autospecialele au în componență 4 roboți ( 2 cu motoare electrice și 2 cu motoare termice) și sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

incendiu petromidia

incendiu petromidia

Toate informațiile le găsiți în textul de mai jos:

Incendiu puternic la Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions