Connect with us

Actual

În vecinătatea chioșcurilor RATC, vă puteți conecta gratuit la internet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța dorește realizarea unui transport în comun cât mai plăcut, optimizat în funcție de nevoile cetățenilor orașului Constanța.

Utilizatorii de smartphone, laptop, tabletă pot accesa gratuit rețeaua de internet. În proximitatea chioșcurilor, vă puteți conecta gratuit la internet cu viteze mari de acces selectând rețeaua RATC free WiFi. Astfel, în următoarele chioșcuri au fost montate hotspot-uri wifi:

– Eliberării – intersecția str. Dezrobirii cu str. Eliberării

– Gară  2-43 / 5-40  – vis a vis de Gara Centrală

– Km 4/5 – b-dul Aurel Vlaicu (lângă pod km 4/5)

– Magazinul Tomis – str. Mihai Viteazu

– Tomis III – intersecția b-dul Tomis cu str. Soveja

– Vamă – B-dul Tomis în dreptul ANAF Constanța

– Km 5 – șoseaua Mangaliei

– Poarta 6 – str. Brizei, Piața Roșie

– Baba Novac – intersecția str. Baba Novac cu str. Soveja

– Dacia – B-dul Tomis

– Brotăcei – str. Dobrilă Eugeniu

– Km 4 – șoseaua Mangaliei

– Primăverii – str. Eliberării

La ora actuală, continuă lucrările de extindere a facilității de acces gratuit la internet pentru toate punctele de vânzare bilete și abonamente. Până la sfârșitul lunii octombrie, vă veți putea conecta gratuit la internet și în apropierea următoarelor puncte:

– Bulevard – intersecția b-dul Alexandru Lăpușneanu

– CET Piață – b-dul Aurel Vlaicu

– Gară  – intersecția b-dul Ferdinand cu str. Theodor Burada – Parc Gară

– Spitalul Mare – b-dul Tomis (lângă Spitalul Județean)

– Poarta 1 – dispecerat

În plus, în autobuzele RATC au fost schimbate routere-le cu echipamente care permit un număr mai mare de conexiuni simultane la viteze 4G. Conectarea se face prin alegerea rețelei WiFi RATC-Constanța și autentificarea pe pagina de Captive Portal cu numărul personal de telefon.

Începând de anul trecut, toate autobuzele RATC sunt monitorizate și dispecerizate cu ajutorul unei aplicații care utilizeaza un sistem GPS. Pe lângă funcția de administrare a flotei de autobuze, o componentă a proiectului o reprezintă informarea călătorilor cu privire la timpul de așteptare sau modificările de traseu. Astfel, în strânsa legătură cu monitorizarea GPS, RATC Constanța a instalat 10 panouri led de informare în următoarele stații:

– Piața CET –  sens de mers str. Cumpenei: liniile 1,101C,101M

– Gară (vaporaș): liniile 5B, 2-43, 5-40, 101C, 101M

– Gară – sens centru: liniile 5-40, 2-43

– Parc gară: liniile 2-43, 5-40

– Centru – sens gară: liniile 5-40, 2-43, 43C, 43M

– Spitalul Județean: liniile 42, 2-43, 43C, 43M

– Dacia – sens Gară: liniile 2-43, 43M, 43C, 42

– Poarta 1: liinile 51,51B, 44, 101C

– Cap Linie Tomis Nord: liniile 3, 3B, 2-43, 42

– Tomis III – sens Institutul de Marină: liinile 102P, 102N , 1, 3

– Magazinul Tomis – sens Casa de Cultură: liniile 42, 44, 48, 51, 51B, 101C

Informațiile afișate de panou sunt:
– numele operatorului de transport;
– data și ora;
– denumirea stației;
– linia, sensul de deplasare (capătul de linie);
– timpul estimat în minute sau ora şi minutul în care autobuzul urmează să ajungă în staţie, conform planificării.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Scandal între două familii din Culmea. O persoană a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în localitatea Culmea – orașul Ovidiu – a avut loc un scandal între două familii, în urma căruia o tânără de doar 23 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit primelor detalii, apelul la numărul de urgență 112 a venit în jurul orei 11.30.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 29 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat de 30 de ani a intrat în curtea casei și, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 23 de ani.

Aceasta a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul județean pentru îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii din Ovidiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violente.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pește confiscat de jandarmi în piețele din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O cantitate de peste 370 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

În perioada 23-24 martie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat patru persoane care comercializau peşte (crap, caras, hering, scrumbie, guvide), fără a avea documente legale, în târgurile din municipiul Mangalia, Cobadin şi General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor. Peştele a fost predat societăţilor comerciale specializate, iar cel impropriu consumului a fost predat către autorităţile competente, pentru distrugere.

”Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produs din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.”, precizează Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul din cadrul

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: După un accident rutier, două persoane au fost încătușate. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în municipiul Constanța, la intersecția străzilor Baba Novac cu Merișor a avut loc un eveniment rutier.

Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 7.50. Iată cum a avut loc acest eveniment rutier: Un bărbat de 66 ani a condus un autoturism pe strada Merișor, dinspre strada Fulgerului către strada Steagului și ajungând la intersecția cu strada Baba Novac, nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, dinspre Casa de Cultură către str. Soveja.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a celui de al doilea conducător auto și vătămarea corporală ușoară a pasagerului dreapta față din al doilea autoturism.

În zona evenimentului au ajuns mai multe persoane, care au devenit recalcitrante și tulburau ordinea și liniștea publică. Două persoane au fost încătușate, legitimate și, ulterior, amendate de polițiștii rutieri.

Vezi primele date despre acest eveniment rutier:

Accident rutier în Constanța. Un băiat de 14 a fost scos din mașină de pompieri

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: