Connect with us

Actual

În vecinătatea pieței din Tomis III, cașcaval vândut din portbagajul mașinii

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, în timpul unei acțiuni în zona pieței agroalimentare din Tomis 3, organizate pentru combaterea comerțului stradal neautorizat din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, polițiștii locali au depistat, la intervale orare diferite ( 12.32, respectiv 16.50), o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani care comercializa în mod ilegal și în condiții improprii bucăți de cașcaval fără documente de proveniență.

Produsele alimentare erau oferite spre vânzare dintr-o sacoșă de plastic, respectiv 7 bucăți. Polițiștii locali au constatat că vânzătorul ambulant mai avea depozitate în portbagajul unui autoturism alte 138 de bucăți, în greutate de circa 500 grame fiecare.

Persoana depistată a fost sancționată contravențional cu amendă totală de 10.000 lei.

Potrivit DGPL, amenda a fost dată în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În același timp, a fost dispusă și sancțiunea complementară de confiscare a bunurilor destinate/folosite la săvârșirea contravenției, respectiv: 145 de bucăti de cașcaval fără documente de proveniență și depozitate în condiții improprii comercializării.

”Pe această cale, recomandăm cetățenilor să se alăture demersurilor polițiștiilor locali pentru eradicarea comerțului ambulant și să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitatare și comercializare și nu poate elibera bon de casă prin care să fie justificata tranzacția comercială, existând riscul achiziționarii unor produse neconforme care pot afecta sănătatea.”, precizează Biroul de presă al Direcției Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de taximetriști din Medgidia, controlați. Vezi ce amenzi mari au fost aplicate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  23 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Regionale de Metrologie Legală Constanța, lucrători ai Registrului Auto Român Constanța, Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și Poliției Locale Medgidia, au desfășurat o acțiune privind legalitatea transportului rutier în regim taxi pe raza municipiului Medgidia.

În acest context, polițiștii au oprit pentru control 46 de autovehicule care efectuau transport de persoane în regim taxi, acestea fiind verificate din punct de vedere tehnic și metrologic. Totodată, au fost verificate 11 societăți cu profil transport în regim taxi.

Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (defecțiuni tehnice, lipsă atestat profesional) și 4 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiști este de 10.780 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Un inspector ANAF a căzut în piscina unui hotel din Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe pagina de facebook a managerului echipei naționale de baschet feminin al României, Traian Racu, a fost postat un video  spectaculos surprins de camerele de supraveghere ale unui restaurant din Mamaia.

Potrivit imaginilor, era vorba despre o echipă  ANAF venită în control la restaurant. Din neatenție, unul dintre inspectori a căzut în piscină, fără ca măcar să realizeze că aceasta se află în drumul său.

Potrivit ziarului Gândul, este vorba despre un control care s-a desfășurat în cursul zilei de sâmbătă. După ce a căzut în piscină, bărbatul a fost ajutat de un coleg să iasă. Din fericire, nu a pățit nimic.

Video: Traian Racu

Foto: Ziarul Gândul

Control ANAF la Mamaia#ilegantvia Victor

Publicată de Traian Racu pe Miercuri, 23 octombrie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic restricționat pe A2 din cauza unor lucrări

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la ora 18:00, circulaţia rutieră este restricţionată pe banda numărul doi( alternativ în ambele sensuri) pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 193 şi 212, în zona Murfatlar – Constanta, din cauza unor lucrări. Traficul rutier se desfăşoară doar pe prima bandă.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare, se arată în documentul transmis de Biroul de presă al Poliției Române

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: