Connect with us

Actual

În week-end are loc Târgul Floriilor din oraşul Ovidiu! Vedeţi ce surprize vă aşteaptă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ajuns la cea de a doua ediţie, Târgul Floriilor, organizat de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Cluster-ul Inomar (preşedinte Stănică Enache), Asociaţia Poiana lui Ovidiu (preşedinte Mircea Ovezea), Asociaţia Ţăranii Dobrogeni (Laura Stroe, Ioana Morosanu, Claudiu Morosanu, Ciprian Stroe) îşi propune ca şi în acest an să aducă vizitatorilor produse de calitate autentice direct de la producătorii din Dobrogea.

Târgul Floriilor se va desfăşura în perioada 31 martie-1 aprilie pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu. În acest an participă peste 35 de producători cu produse diversificate (legume, fructe, lactate, produse preparate din pasăre, produse semipreparate din peşte, conserve, miere de albină, flori, lavandă, miei vii şi produse artizanale).

Evenimentul de deschidere va fi prezidat de primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, începând cu ora 10:30 şi va avea urmatoarele moment tradiţionale: – Casa tradiţională Vişina, reprezentată de Bianca Folescu va prezenta şi va oferi spre degustare  retete autentice lipoveneşti de borş de peşte şi saramură. – Grupul Angelo, reprezentat de Paula Vals va prezenta şi oferi spre degustare o reţetă autentică de cozonac tradiţional. – Darul Bunicii, magazinul specializat în reţete tradiţionale de brutărie va prezenta şi va oferi spre degustare o reţetă de pâine autentică dobrogeană. – Fondatorul blogului Garda Culinara, Carmen Paraschivescu în calitate de somelier va prezenta vinurile din podgoriile Somova – La Sapata şi ne va învăţa cum să alegem băutura pentru Sărbatorile Pascale.

 

In cele doua zile ale targului vor fi prezentate si momente artistice inedite ale ansamblurilor si grupelor de copii din cadrul Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’

Sâmbătă, 31 martie

 • ORA 11.00 – 11.08 –  Ansamblul  “Dobrogeanca ,, juniori ( Dordea Elena)
 • ORA 11.10 – 11.25 –  Dans sportiv ( Drăgan Cosmina )
 • ORA 11.25 – 11.35 –  Ansamblul  “Armânamea,,  junior  (Dordea Elena )
 • ORA 11.40 – 12.00 –    Grupul vocal  “Muguraşii” ( Kocsis Elena )
 • ORA 12.00 – 12.10  –  Ansamblul  “Dobrogeanca seniori,,  (Dordea Elena )
 • ORA 12.20 – 13.20 –    membrii cerc canto  ( Daraban Raluca)

Duminică, 1 aprilie

 • ORA 11.00 – 11.10 –  Corul DO- RE -MI  ( Postolache Inga )
 • ORA 11.10 – 11.25 –  Dans sportiv ( Drăgan Cosmina )
 • ORA 11.25 – 11.35 –  Muzica FOLK – clasa de chitara ( Marinescu Laurenţiu )
 • ORA 11.40 – 12.00 –  Dans latino  – membrii cerc dans latino ( Duşa Cristian )
 • ORA 12.00 – 12.10  –  Ansamblul  “Armânamea”  seniori,  (Dordea Elena )
 • ORA 12.10 – 13.20 –    membrii cerc canto  ( Eftimie Marius )

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: