Connect with us

Actual

În week-end are loc Târgul Floriilor din oraşul Ovidiu! Vedeţi ce surprize vă aşteaptă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Featured Image

Ajuns la cea de a doua ediţie, Târgul Floriilor, organizat de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Cluster-ul Inomar (preşedinte Stănică Enache), Asociaţia Poiana lui Ovidiu (preşedinte Mircea Ovezea), Asociaţia Ţăranii Dobrogeni (Laura Stroe, Ioana Morosanu, Claudiu Morosanu, Ciprian Stroe) îşi propune ca şi în acest an să aducă vizitatorilor produse de calitate autentice direct de la producătorii din Dobrogea.

Târgul Floriilor se va desfăşura în perioada 31 martie-1 aprilie pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu. În acest an participă peste 35 de producători cu produse diversificate (legume, fructe, lactate, produse preparate din pasăre, produse semipreparate din peşte, conserve, miere de albină, flori, lavandă, miei vii şi produse artizanale).

Evenimentul de deschidere va fi prezidat de primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, începând cu ora 10:30 şi va avea urmatoarele moment tradiţionale: – Casa tradiţională Vişina, reprezentată de Bianca Folescu va prezenta şi va oferi spre degustare  retete autentice lipoveneşti de borş de peşte şi saramură. – Grupul Angelo, reprezentat de Paula Vals va prezenta şi oferi spre degustare o reţetă autentică de cozonac tradiţional. – Darul Bunicii, magazinul specializat în reţete tradiţionale de brutărie va prezenta şi va oferi spre degustare o reţetă de pâine autentică dobrogeană. – Fondatorul blogului Garda Culinara, Carmen Paraschivescu în calitate de somelier va prezenta vinurile din podgoriile Somova – La Sapata şi ne va învăţa cum să alegem băutura pentru Sărbatorile Pascale.

 

In cele doua zile ale targului vor fi prezentate si momente artistice inedite ale ansamblurilor si grupelor de copii din cadrul Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’

Sâmbătă, 31 martie

 • ORA 11.00 – 11.08 –  Ansamblul  “Dobrogeanca ,, juniori ( Dordea Elena)
 • ORA 11.10 – 11.25 –  Dans sportiv ( Drăgan Cosmina )
 • ORA 11.25 – 11.35 –  Ansamblul  “Armânamea,,  junior  (Dordea Elena )
 • ORA 11.40 – 12.00 –    Grupul vocal  “Muguraşii” ( Kocsis Elena )
 • ORA 12.00 – 12.10  –  Ansamblul  “Dobrogeanca seniori,,  (Dordea Elena )
 • ORA 12.20 – 13.20 –    membrii cerc canto  ( Daraban Raluca)

Duminică, 1 aprilie

 • ORA 11.00 – 11.10 –  Corul DO- RE -MI  ( Postolache Inga )
 • ORA 11.10 – 11.25 –  Dans sportiv ( Drăgan Cosmina )
 • ORA 11.25 – 11.35 –  Muzica FOLK – clasa de chitara ( Marinescu Laurenţiu )
 • ORA 11.40 – 12.00 –  Dans latino  – membrii cerc dans latino ( Duşa Cristian )
 • ORA 12.00 – 12.10  –  Ansamblul  “Armânamea”  seniori,  (Dordea Elena )
 • ORA 12.10 – 13.20 –    membrii cerc canto  ( Eftimie Marius )

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: O femeie de 89 de ani, agresată de propriul fiu

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

O femeie în vârstă de 89 de ani din municipiul Constanța a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție, la data de 17 ianuarie a.c., despre faptul că fiul ei, de 66 de ani, i-ar fi adresat injurii și amenințări pe baza unor neînțelegeri în familie.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului conform procedurilor legale, acesta fiind evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, potrivit polițiștilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tragedie în județul Constanța: Și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de azi, în localitatea Săcele din județul Constanța a avut loc o dramă. Un bărbat și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă.

În jurul orei 14.20, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Din primele informații se pare că un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declarații, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanță, fapt ce a condus la decesul minorei.

Ulterior se pare ca a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanță necunoscută.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un constănțean cu un cazier bogat a fost prins foarte beat la volan și fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool în aer pur expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 18 ianuarie, conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei după-amieze va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Nu este dificil de crezut că va fi arestat dat fiind cazierul pe care îl are bărbatul.

Furt, furt calificat, ultraj, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, tentativa de omor, trafic de minori și infracțiuni rutiere sunt infracțiunile pentru care, începând cu anul 1989, bărbatul a fost de mai multe ori la închisoare. În urmă cu câteva zile, de-abia ieșise din spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: