Connect with us

Actual

În zona Dervent, un șofer de 20 de ani a intrat cu mașina în copac

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, în județul Constanța a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Potrivit IPJ Constanța, în jurul orei 06.05, un bărbat de 20 de ani a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Ostrov către Băneasa. În momentul în care a ajuns la km 147 + 400, în zona Dervent, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, curbă periculoasă la dreapta și carosabil umed, a pierdut controlul direcției către dreapta sensului de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac, după care a revenit pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 20 de ani, pasager dreapta față în autoturism.

Comments

comments

Actual

Cresc alocaţiile pentru copii. Vezi de când

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 13 noiembrie a.c, președintele Klaus Iohannis a promulgat  legea care prevede majorarea alocației pentru copii cu rata inflației, începând din anul 2020.

Potrivit Agerpres, legea vizează completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocației cu indicele anual de inflație, pentru a menține cuantumul acesteia la aceeași valoare de piață.

“Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, prevede actul normativ.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari PNL. Actul normativ a fost respins de Senat, însă Camera Deputaților l-a adoptat în calitate de for decizional.

La acest moment, conform Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, alocația este de 150 de lei și se acordă copiiilor între 3 și 18 ani, precum și celor care au trecut de 18 ani, până termină liceul sau școala profesională.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Explozie puternică într-un bloc din Tulcea. 4 persoane au fost transportate la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “DELTA” Tulcea a fost solicitat în jurul orei 06:10 în urma unei explozii ce a avut loc într-un bloc de garsoniere din municipiul Tulcea, situat pe strada Constructorilor, în zona de vest a oraşului.

În jur de 24 de garsoniere și mai multe autoturisme aflate în parcarea de jos au fost afectate. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.
În urma exploziei au rezultat un număr de 4 victime, respectiv 3 bărbați cu vârste de 31, 78, 22 de ani și 1 femeie de 18 ani, care au fost transportate la Spitalul Județean Tulcea.

2 dintre victime au suferit arsuri de gradul II și III și una are o plagă prin tăiere.

Încă nu a fost stabilită cauza probabilă producerii exploziei. Acum se fac cercetări pentru a stabili pagubele.

Update: În urmă cu puţină vreme, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Florentin Daciu, a precizat că, în total au fost afectate 56 de garsoniere și 6 autoturisme. Cauza probabilă o reprezintă acumularea de gaze, urmată de explozie. În prezent se efectuează cercetări în vederea clarificării tuturor aspectelor.

Blocul de garsoniere nu era racordat la reţeaua de gaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Deși are vârsta de pensionare, Constantin Dancu rămâne la conducerea IPJ Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Comisarul șef Constantin Dancu rămâne șef al IPJ Constanța, chiar dacă are vârsta de pensionare. În cursul zilei de azi, ministrul de interne i-a aprobat cererea de prelungire a mandatului, transmisă spre aprobare cu ceva vreme în urmă. Deocamdată este vorba despre o știre furnizată de surse de încredere, dar o informare oficială nu a venit încă de la București.

L-am sunat pe comisarul șef Dancu pentru a afla cu exactitate cum stau lucrurile:

”Tot din surse am aflat și eu că mi-a fost prelungit  cu încă un an mandatul.”, ne-a șeful IPJ Constanța.

Întrebat cum a primit această veste, chiar dacă ea nu este încă oficială, a spus:

”Sunt foarte relaxat.  Este destul de neobișnuit acest lucru, pentru că la noi (n.r. – în structurile de conducere de la nivelulul Poliției Române) mereu a fost securea deasupra capului.” a declarat Constantin Dancu pentru Ordinea.ro.

Precizăm că inspectorul șef Constantin Dancu a fost interimar la conducerea IPJ Constanța până în luna mai a anului trecut, când  fost organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de şef la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu recrutare din sursă internă.

La acest concurs s-au înscris trei persoane, respectiv Constantin Dancu, Ciprian Sobaru (șeful Serviciului Rutier Constanța) și Constantin Glugă, șeful IPJ Brăila. Iar concursul a fost câștigat de comisarul șef Dancu.

Remintim că comisarul șef Constantin Dancu  a absolvit liceul  „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Mecanică din Brașov, secția Autovehicule Rutiere, fiind specializat în sistemele de siguranţă a circulaţiei la autovehicule. De asemenea, Constantin Dancu are master în ştiinţe politice – Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Facultatea de Drept.

În perioada 1986 – 1991, Dancu a fost inginer la Intreprinderea de Transport Auto Constanţa, iar între anii 1991 şi 1996 a fost ofiţer al Biroul Poliţiei Rutiere. Din 1996 până în 2002 a fost şef al Biroului Poliţiei Rutiere, din 2002 până în 2005 a ocupat funcţia de adjunct şef secţie la Poliţia Municipiului Constanţa, iar din 2005 până pe data de 8 aprilie 2013 a fost şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Din 8 aprilie 2013, este împuternicit şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Din 2014 a revenit la comanda Poliției Rutiere Constanța, iar din septembrie 2017 a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Foto: cugetliber.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: