Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Încă 19 școli din județul Constanța beneficiază de finanțare pentru reducerea abandonului școlar

Published

on

elevi constanta

În data de 14 mai 2024, în prezența inspectorului școlar general, prof. Sorin Mihai, a inspectorilor școlari generali adjuncți, prof. Loredana Manolache și prof. dr. Daniela Stan, a contabilului-șef, ec. Roberta Galav, a consilierului juridic, Nicoleta Mihăilescu, cât și a directorilor instituțiilor beneficiare, s-au semnat cele 19 contracte pentru proiectele depuse și declarate eligibile după a doua rundă, seria 1, în cadrul Programului  Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15 – Educație a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în România. Finanțarea pentru toate cele 19 școli se ridică la o valoare nerambursabilă, fără TVA, de 23.516.480,60 lei.

„PNRAS rămâne o oportunitate pentru școlile unde există elevi de gimnaziu aflați în risc de a părăsi școala. Inspectoratul Școlar Județean Constanța va avea rolul de agenție de implementare a investițiilor specifice Schemei de Granturi-PNRAS, va monitoriza tehnic și financiar implementarea acestora, dar va asigura și partea de consiliere de-a lungul celor 27 de luni de derulare. De asemenea, acordăm o importanță deosebită relației cu părinții, comunitatea locală pentru a ne asigura că, lucrând împreună, îi facem pe elevi să înțeleagă rolul educației în formarea lor personală și profesională.  Fiecare proiect, în funcție de nevoile identificate, a avut în vedere să aducă în comunitatea lui activități diverse: educație nonformală, ore remediale, dotări de spații speciale de lectură, biblioteci, activități culturale, tabere, excursii tematice, ore de consiliere și dezvoltare personală, coaching, cursuri de formare continuă pentru profesori, masă caldă etc. Le urăm succes și putere de muncă!” a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Iată lista unităților de învățământ din județul Constanța, beneficiare de granturi, finanțate  în cadrul Schemei de Granturi a Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar – PNRAS 2, seria1:

  • Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” Nicolae Bălcescu
  • Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August
  • Școala Gimnazială „Ion Borcea” Agigea
  • Liceul Tehnologic Cogealac
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Comana
  • Școala Gimnazială Nr. 6 „Nicolae Titulescu” Constanța
  • Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Fântânele
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Lumina
  • Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia
  • Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Mihail Kogălniceanu
  • Liceul Teoretic Murfatlar
  • coala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari
  • Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” Năvodari
  • Liceul Teoretic Negru Vodă
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Poarta Albă
  • Școala Gimnazială „Nicolae Maraloi” Saraiu
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Valu Lui Traian

Aceste 19 instituții se alătură celor 42 de școli din județul Constanța care implementează PNRAS 1 din septembrie 2022, cu o valoare nerambursabilă de 29.869.773,37 lei.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions