Connect with us

Actual

Încă două zile de teatru independent la Constanţa! Nu rataţi!

Maria Ionescu

Publicat

la

După o întreagă pleiadă de spectacole şi artişti, primiţi cu braţele deschise de publicul constănţean, Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a II-a sau, mai simplu, FITIC 2.0 se pregăteşte să tragă cortina. Astăzi, vineri, 8 septembrie, şi mâine, sâmbătă, 9 septembrie, încă mai puteţi veni să asistaţi la două zile pline de teatru independent. Sâmbătă, la ora 15.00, vă invităm şi la o discuţie despre teatru: “Spațiul și timpul teatrului. Bugetar vs independent”, o conferință de specialitate la Sala Mozaic. Aici, reprezentanţi ai administraţiei locale, actori, critici şi jurnalişti vor dezbate spinoasa problemă a celor care fac artă după buget şi a celor care găsesc alte soluţii. Această conferinţă continuă practica începută anul trecut, aceea de a oferi un spaţiu al exprimării libere oricui are o părere pertinentă despre teatru şi problemele sale. Organizatorii doresc să mulţumească publicului pentru înţelegere şi reiterează faptul că „Accesul este permis în clădirea teatrului în limita locurilor disponibile”, pe principiul „primul venit, primul servit”. „Cerem scuze celor care nu au reuşit să intre în sălile de spectacol, căci şi în acest an spaţiile partenerului nostru, Teatrul Naţional de Operă şi Balet «Oleg Danovski», s-au dovedit a fi neîncăpătoare. Deocamdată, însă, Constanţa nu dispune de un spaţiu suficient de primitor pentru dorinţele culturale ale tuturor celor care fac parte din public. De asemenea, nu există ideea «de a plăti bilet», deoarece proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Constanţa, iar intrarea este gratuită”, au ţinut să precizeze organizatorii. Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa, ediţia a II-a, este organizat de Asociaţia Culturală Teatrelia, cu sprijinul Primăriei Muncipiului Constanţa. INTRAREA ESTE LIBERĂ în limita locurilor disponibile!

Vineri, 8 septembrie 2017

12.00 – Dust/Praf (The Puppet Arts Program at The University of Connecticut and Connecticut Repertory Theatre) – Sala Mare –în concurs

15.15 – Pușlamaua (Trupa Strengar) – Sala Studio –în concurs

16.00 – Grooming (Compania Start) – Sala Mare –în concurs

17.00 – 4 femei la poliție (Teatrul Particular Brașov) – Sala Studio –în concurs

18.00 – Mioritza (Frilensar&Teatrul LUNI de la Green Hours) – Sala Mare –în concurs

19.30 – Trei în dormitor (Trupa de Teatru Punct) – Sala Studio –în concurs

20.30 – Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? (Teatrul ACT) – Sala Mare. Cu: Marcel Iureș si George Mihăiță. Regia: Alexandru Dabija

Sâmbătă, 9 septembrie 2017

12.00 – One Life Show (Teatrul Ararat) – Sala Studio –în concurs

13.30 – Lasă-mă să te sărut (Teatrul de Pică) – Sala Studio. Cu: Antonio Mincă, Sebastian Ghiță, Gabriela Alexandru, Lavinia Alexandru, Tudor Sicomas. Regia: Tudor Sicomas

14.30 – Zbor deasupra unui cuib de cuci (Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanţa)

15.00 – “Spațiul și timpul teatrului. Bugetar vs independent” – Conferință de specialitate – Sala Mozaic

17.00 – Moftul Român – Sala Mare. One man show Lari Giorgescu

18.30 – Gala FITIC – Sala Mare

20.30 – PODU’ – Sala Mare. Cu: Horațiu Mălăele, George Ivașcu, Meda Victor. Regia: Horațiu Mălăele

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CT BUS: În intervalul 21 – 23 octombrie, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 21 – 23 octombrie 2020, în intervalul orar 19:30 – 05:00, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat, după cum urmează:

– LINIA 42:

– sens de deplasare spre Poarta 2: bd. Tomis – bd.Mamaia – bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand – bd. Mihai Viteazul – Poarta 2;

– sens deplasare spre Tomis Nord: Poarta 2: bd. Mihai Viteazul – bd.Ferdinand- str. Mircea cel Batran – bd. Mamaia – Bd. Tomis;

– LINIILE 44 ȘI 51:

– sens de deplasare spre Poarta 1: bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand- bd. Mihai Viteazul – Poarta 1;

– sens de deplasare spre Casa de Cultură: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă – Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand – str. I.G.Duca;

– LINIA 48:

– sens deplasare spre Palas: Poarta 2 – str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

– LINIA 101:

– sens deplasare spre Zona Industrială: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă -str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

”Devierile vizează strada Mihai Viteazul, pe porțiunea cuprinsă între Bd. Mamaia și Bd. Ferdinand, deoarece pe acest tronson se desfășoară lucrări de asfaltare executate de S.C. Confort Urban S.R.L.”, precizează Biroul de presă al CT BUS.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Mangalia, reținut pentru tâlhărie și furt calificat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, un bărbat din municipiul Mangalia a rămas fără telefonul mobil deoarece acesta i-a fost smuls din mână de către un tânăr. Au fost anunțați polițiștii, care au demarat cercetările în acest caz de tâlhărie.

Urmare a acestora, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Mangalia au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 19 octombrie a.c., persoana în cauză a smuls unui bărbat, de 50 de ani, telefonul mobil, în timp ce acesta se afla pe o stradă din municipiul Mangalia.

Polițiștii au mai reținut în sarcina tânărului în cauză comiterea a două infracțiuni de furt calificat și infracțiunea de furt, fapte comise în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cauză, polițiștii de investigații criminale continuă cercetările față de alți doi bărbați, de 18, respectiv 21 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Update: În urmă cu puțină vreme,  pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Taximetriștii constănțeni, la control! Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat în perioada 12.10.2020 – 18.10.2020 acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Iar neregulile nu au întârziat să apară: de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei, arată sursa citată.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: