Connect with us

Actual

Incendiu devastator la Lumina. Fumul s-a văzut și din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, în localitatea Lumina, pe strada Iuliu Maniu, nr.38, a fost înregistrat un incendiu devastator la o fabrică de vopseluri. Pompierii au fost solicitați să intervină printr-un apel telefonic la 112, dar au ajuns mult mai târziu decât se așteptau cei aflați în dificultate. La fața locului s-au deplasat mai întâi patru, iar apoi șase autospeciale de stingere și o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenției în caz de accidente nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat. Cu toate că echipele de intervenție au fost numeroase, stingerea incendiului s-a dovedit a fi greoaie, din cauza vântului puternic, care a întețit flăcările și le-au ajutat să se extindă rapid, dar și a fumului înecăcios. Mai mulți martori aflați în zonă au declarat că s-ar fi auzit și câteva explozii, probabil de la niște butelii de aragaz aflate la fața locului, după care totul a fost cuprins de flăcări. Aceștia au mai declarat că propietarul depozitului ținea și animale în zonă.

Tot martorii au spus că incendiul ar fi pornit de la iarba uscată, iar în două minute, din cauza vântului, toată platforma a fost cuprinsă de foc. Verdictul final îl vor da, însă, specialiștii ISU Dobrogea. La momentul declanșării incendiului, în zonă se aflau 10 persoane care au încercat să stăpânească flăcările dar au renunțat foarte repede și au anunțat autoritățile. Pompierii au reuşit să protejeze clădirea de birouri din zonă, astfel încât aceasta nu a fost cuprinsă de foc. Numele societăţii care îşi desfăşura activitatea acolo este Eco Bio Magic. Până la această oră, echipele ISU Dobrogea au reușit localizarea focarului și încearcă stingerea acestuia. incendiu lumina2Flăcările au fost atât de mari și incediul așa de puternic încât s-a văzut de la foarte mare distanță, inclusiv din fața unui mare complex comercial din Constanța.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vreți să vă angajați la Spitalul Județean Constanța? Iată ce posturi sunt scoase la concurs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost postat un anunț potrivit căruia unitatea spitalicească scoate la concurs mai multe posturi vacante.

Este vorba despre: 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Clinică Gastroenterologie, 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Medicală 1, 1 post asistent de radiologie pentru Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, 2 posturi de asistenți de laborator pentru Laboratorul de Analize Medicale de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post de asistent de laborator pr, 1 post registrator medical pentru Laboratorul de Analize Medicale strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post registrator medical pentru Secția Chirurgie Ortopedie Pediatrică.

Condițiile de participare le puteți găsi în pdf-ul postat mai jos.

Este important de spus faptul că pentru a putea participa la concurs trebuie să achitați și o sumă de bani. Este vorba despre o taxă de înscriere în valoare de 100 de lei. Excepție fac persoanele care doresc să se înscrie pentru a participa la concursul pentru Registrator medical. Acestea trebuie să plătească 50 de lei.

Tot în pdf-ul de mai  jos puteți vedea ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la concurs.

Depunerea dosarelor de concurs se poate face până în data de 9.02, la Registratura Spitalului Clinic Județean, b-dul Tomis, nr. 145.

Selecția dosarelor depuse se face până pe data de 11.02, ora 10.00, iar proba scrisă va avea loc în data de 15 februarie, ora 10.00, la sediul spitalului.

În data de 18 februarie se va desfășura interviul, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 23 februarie.

Bibliografia pentru concurs o găsiți la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, lângă Serviciul RUNOS.

Anunt Concurs Asistenti Si Registratori Medicali

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vreme deosebit de rece, cu temperaturi maxime SUB ZERO GRADE

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme deosebit de rece.  Potrivit meteorologilor, din ziua de 19 ianuarie, ora 11.00 și până mâine, 20 ianuarie, ora 12.00 vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

 Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Prinși la volan fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au identificat  un bărbat și o femeie care urcaseră la volanul autoturismelor fără a avea permis de conducere. Amânoi s-au ales cu dosar penal.

În jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe strada Rozelor din localitatea Saligny, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În jurul orei 21.10, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat o femeie, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada George Călinescu, comuna 23 August, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: