Connect with us

Actual

Incendiu devastator la Lumina. Fumul s-a văzut și din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, în localitatea Lumina, pe strada Iuliu Maniu, nr.38, a fost înregistrat un incendiu devastator la o fabrică de vopseluri. Pompierii au fost solicitați să intervină printr-un apel telefonic la 112, dar au ajuns mult mai târziu decât se așteptau cei aflați în dificultate. La fața locului s-au deplasat mai întâi patru, iar apoi șase autospeciale de stingere și o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenției în caz de accidente nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat. Cu toate că echipele de intervenție au fost numeroase, stingerea incendiului s-a dovedit a fi greoaie, din cauza vântului puternic, care a întețit flăcările și le-au ajutat să se extindă rapid, dar și a fumului înecăcios. Mai mulți martori aflați în zonă au declarat că s-ar fi auzit și câteva explozii, probabil de la niște butelii de aragaz aflate la fața locului, după care totul a fost cuprins de flăcări. Aceștia au mai declarat că propietarul depozitului ținea și animale în zonă.

Tot martorii au spus că incendiul ar fi pornit de la iarba uscată, iar în două minute, din cauza vântului, toată platforma a fost cuprinsă de foc. Verdictul final îl vor da, însă, specialiștii ISU Dobrogea. La momentul declanșării incendiului, în zonă se aflau 10 persoane care au încercat să stăpânească flăcările dar au renunțat foarte repede și au anunțat autoritățile. Pompierii au reuşit să protejeze clădirea de birouri din zonă, astfel încât aceasta nu a fost cuprinsă de foc. Numele societăţii care îşi desfăşura activitatea acolo este Eco Bio Magic. Până la această oră, echipele ISU Dobrogea au reușit localizarea focarului și încearcă stingerea acestuia. incendiu lumina2Flăcările au fost atât de mari și incediul așa de puternic încât s-a văzut de la foarte mare distanță, inclusiv din fața unui mare complex comercial din Constanța.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi cetăţeni din Guineea, clandestini la bordul unei nave sosite în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit, la controlul de frontieră al unei nave în Portul Constanța, doi cetăţeni din Guineea clandestini, declarați anterior sosirii navei de către comandantul acesteia.

Polițiștii de frontieră au sancționat contravențional firma de transport, cu amendă în valoare de 16.000 de lei.

În data de 20 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Insulele Cayman, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 18 marinari cetăţeni ucraineni și Federaţia Rusă.

”Anterior sosirii navei în port, colegii noștri au fost informați că la bordul navei, se află doi pasageri clandestini, fără documente de călătorie.”, a precizat purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Conform declaraţiilor comandantului navei, cei doi cetăţeni au fost descoperiți ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, a reieșit faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea.

Firma de transport, prin reprezentantul legal al acesteia, comandantul navei, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 16.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat măsura supravegherii navei, până la plecarea acesteia din Portul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: