Connect with us

Actual

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. A fost activat planul ROȘU

Published

on

În urmă cu puțină vreme, echipajele ISU Constanța au fost solicitate să intervină la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde este fum dens. Se pare că a izbucnit un incendiu, la secția ATI.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție.

Pacienții au fost evacuați.

A fost activat planul roșu de intervenție.

Update: De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Update2: În secția Terapie Intensivă, unde s-a declanșat incendiul, sunt 10 paturi. Toate erau ocupate. Pacienții au fost scoși pe geam și li s-a acordat afară ajutor de specialitate. În unitatea medicală erau 113 pacienți, care au fost evacuați.

Opt dintre ei vor ajunge la Spitalul Militar, aproximativ 40 sunt deja transportați către Spitalul județean. Unii vor fi transportați la spitalul de pneumoftiziologie, alții la spitalul din Mangalia. Pacienții vor fi transportați cu microbuze ale ISU.

Potrivit prefectului Silviu Coșa, patru persoane și-au pierdut viața.

Update3: De la nivelul ISU Constanța au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, unul de descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, un spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C.

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe.

IGSU a precizat că incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Sunt 9 pacienți decedați.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.55.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!