Connect with us

Stiri

Incendiu pe plaja de la Vadu. Cine și de ce l-a declanșat?

Maria Ionescu

Publicat

la

Plaja Vadu a rămas – cel puțin în opinia mea – una dintre puținele plaje libere din România, motiv pentru care este foarte căutată. Drumul până acolo nu este aproape de Constanța și nici lipsit de peripeții. Are aproape 45 de km și trebuie să-l fi făcut de mai multe ori ca să știi exact pe unde trebuie să mergi. După ce ai ieșit din localitatea Vadu, urmează partea de drum de nisip, lungă, lungă, …depinde unde vrei să campezi. Mă rog, drumul are mai bine de 10 km și, potrivit noilor reglementări legale, ar trebui făcut pe jos!. Dacă ai chef să te afli în plină sălbăticie, numai tu și câțiva prieteni, poți să oprești imediat ce ai ajuns cât mai aproape de mare. În apropiere exista un loc feeric, care se numea Vadu Pescarilor. Din păcate, la sfârșitul verii 2015, undeva prin luna septembrie, a avut loc un incendiu violent care a distrus totul pe o rază de câțiva km. Minunata plajă de la Vadu aparține de Rezervația Biosferei Delta Dunării (ARBDD), motiv pentru care devine din ce în ce mai greu să te cazezi cu cortul în zonă.  Pentru cei care nu știu, este important să spunem că, potrivit legii, turiştii au voie să campeze doar în locuri special amenajate. Însă până acum nimeni nu a investit în zonă, așa că turiștii sunt nevoiți (sau ar trebui să fie!) să își cumpere permis de acces și să își lase mașinile la intrarea în localitate. Doar că una este legea și altfel stau lucrurile. Din Vadu și până pe plajă sunt în jur de 10 km și nimeni, niciodată nu-i va face pe jos pentru că așa spune legea.  Mai degrabă turiștii ar renunța la această plajă dacă, la un moment dat, legea va fi impusă clar și va fi și respectată. Că acum chiar nu este respectată! Cu toate acestea există amenzi, iar ele sunt destul de piperate: pot ajunge până la 3.000 de lei. Pentru cei care totuși se vor încumeta să meargă la plajă și să respecte și legea, trebuie să știe că biletele de acces pe plajă se pot cumpăra on-line sau de la Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Un nou incendiu

În această dimineață a avut loc un nou incendiu pe plaja de la Vadu. La mică distanță de cel de anul trecut, doar că de această dată a luat foc o cherhana nefolosită. Și aceasta a ars în totalitate, însă până acum nu s-a stabilit cu exactitate care a fost cauza izbucnirii focului. Se pare că acest loc deservea un punct pescăresc la Marea Neagră. Era o construcţie din scândură acoperită cu stuf şi cu podea de lemn, care a ars în totalitate. În respectiva cherhana erau depozitate cinci butelii încărcate cu propan. Una dintre ele a explodat din cauza dilatării gazului. După cum se prezintă lucrurile, cherhanaua nefolosită era de fapt folosită! Pentru că în caz contrar nu s-ar fi aflat în interiorul ei butelii pline cu propan. Însă cine o folosea și pentru ce este greu de spus. Cert este că deranja foarte tare pe cineva! Din fericire, nu au existat victime omenești.  Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu echipaj complet. Cel mai probabil incendiul a fost pus intenționat de către localnici sau de crescătorii de oi care își pasc turmele nu departe de această zonă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: