Connect with us

Stiri

Incendiu pe plaja de la Vadu. Cine și de ce l-a declanșat?

Maria Ionescu

Publicat

la

Plaja Vadu a rămas – cel puțin în opinia mea – una dintre puținele plaje libere din România, motiv pentru care este foarte căutată. Drumul până acolo nu este aproape de Constanța și nici lipsit de peripeții. Are aproape 45 de km și trebuie să-l fi făcut de mai multe ori ca să știi exact pe unde trebuie să mergi. După ce ai ieșit din localitatea Vadu, urmează partea de drum de nisip, lungă, lungă, …depinde unde vrei să campezi. Mă rog, drumul are mai bine de 10 km și, potrivit noilor reglementări legale, ar trebui făcut pe jos!. Dacă ai chef să te afli în plină sălbăticie, numai tu și câțiva prieteni, poți să oprești imediat ce ai ajuns cât mai aproape de mare. În apropiere exista un loc feeric, care se numea Vadu Pescarilor. Din păcate, la sfârșitul verii 2015, undeva prin luna septembrie, a avut loc un incendiu violent care a distrus totul pe o rază de câțiva km. Minunata plajă de la Vadu aparține de Rezervația Biosferei Delta Dunării (ARBDD), motiv pentru care devine din ce în ce mai greu să te cazezi cu cortul în zonă.  Pentru cei care nu știu, este important să spunem că, potrivit legii, turiştii au voie să campeze doar în locuri special amenajate. Însă până acum nimeni nu a investit în zonă, așa că turiștii sunt nevoiți (sau ar trebui să fie!) să își cumpere permis de acces și să își lase mașinile la intrarea în localitate. Doar că una este legea și altfel stau lucrurile. Din Vadu și până pe plajă sunt în jur de 10 km și nimeni, niciodată nu-i va face pe jos pentru că așa spune legea.  Mai degrabă turiștii ar renunța la această plajă dacă, la un moment dat, legea va fi impusă clar și va fi și respectată. Că acum chiar nu este respectată! Cu toate acestea există amenzi, iar ele sunt destul de piperate: pot ajunge până la 3.000 de lei. Pentru cei care totuși se vor încumeta să meargă la plajă și să respecte și legea, trebuie să știe că biletele de acces pe plajă se pot cumpăra on-line sau de la Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Un nou incendiu

În această dimineață a avut loc un nou incendiu pe plaja de la Vadu. La mică distanță de cel de anul trecut, doar că de această dată a luat foc o cherhana nefolosită. Și aceasta a ars în totalitate, însă până acum nu s-a stabilit cu exactitate care a fost cauza izbucnirii focului. Se pare că acest loc deservea un punct pescăresc la Marea Neagră. Era o construcţie din scândură acoperită cu stuf şi cu podea de lemn, care a ars în totalitate. În respectiva cherhana erau depozitate cinci butelii încărcate cu propan. Una dintre ele a explodat din cauza dilatării gazului. După cum se prezintă lucrurile, cherhanaua nefolosită era de fapt folosită! Pentru că în caz contrar nu s-ar fi aflat în interiorul ei butelii pline cu propan. Însă cine o folosea și pentru ce este greu de spus. Cert este că deranja foarte tare pe cineva! Din fericire, nu au existat victime omenești.  Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu echipaj complet. Cel mai probabil incendiul a fost pus intenționat de către localnici sau de crescătorii de oi care își pasc turmele nu departe de această zonă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: