Connect with us

Actual

Incendiu puternic în județul Tulcea. Au ars animale, două grajduri și sute de baloți de paie și lucernă

Published

on

În cursul zilei de azi, în jurul orei 14.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” Tulcea a fost  alertat despre producerea unui incendiu la o șură de paie în localitatea Lăstuni, județul Tulcea.

Către locul indicat de apelant au fost trimise două echipaje cu două autospeciale de stingere.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta puternic  și s-a extins la două grajduri de animale.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.

Advertisement

Și la acestă oră (n.r.- ora  23.00) peste 20 de pompieri continuă să lucreze pentru lichidarea incendiului din localitatea Lăstuni.

În acest moment se intervine cu 5 autospeciale de stingere inclusiv autospecială de capacitate mare.   Intervenția este una destul de dificilă deoarece în zonă nu există hidranți pentru alimentarea autospecialelor de stingere dar și din cauza faptului că există o cantitate mare de furaje ce ard mocnit.

Pompieri Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au reușit să salveze până în acest moment peste 400 de oi  însă, din primele informații se pare că în cele două grajduri ar exista animale surprinse de flăcări ori de acoperișul ce a căzut peste ele.

De asemenea intervenția rapidă a salvatorilor a limitat extinderea flăcărilor la locuințele din jur și alte anexe gospodărești din vecinătate.

Până în acest moment au ars aproximativ 400 de baloți de lucernă, 200 de baloți de paie, două grajduri, două anexe, o remorcă, un autoturism și un utilaj agricol.

Advertisement

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement