Connect with us

Politica

Încep decapitările în PSD. Constănțeanca Sevil Shhaideh, pe lista neagră a Vioricăi Dăncilă – surse

Published

on

Oamenii apropiați fostului lider PSD vor fi executați, iar premierul Viorica Dăncilă va iniția o remaniere mai largă în Guvern și-i va înlătura pe oamenii lui Dragnea.

Surse din PSD ne-au precizat că Viorica Dăncilă va propune o remaniere mai largă. Prima pe lista neagră este ministrul de Interne, Carmen Dan, cea care a fost un om fidel lui Liviu Dragnea, însă care nu este dorită de liderii partidului. I se vor reproșa scandalurile din Ministerul de Interne, iar la final va fi propusă spre remaniere.

De asemenea, Viorica Dăncilă îl va remania pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Dăncilă a ajuns la o înțelegere cu Tăriceanu, iar ALDE va veni cu o altă propunere în locul acestuia.

Premierul Viorica Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Darius Vâlcov, cel care în prezent este consilier al premierului, dar și un om foarte apropiat de Liviu Dragnea. Totodată, Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Sevil Shhaideh.

Pe lângă oamenii care vor fi executați, Viorica Dăncilă are de trimis către Iohannis și propuneri pentru ministerele vacante. Marea miză este Ministerul Justiției, dar și funcția de vicepremier care i-a aparținut lui Viorel Ștefan.

În PSD va fi o bătălie foarte mare, pentru că odată cu ieșirea lui Liviu Dragnea din peisaj începe lupta pentru funcțiile rămase vacante ca urmare a execuției apropiaților fostului lider.

Totodată, liderii PSD sunt conștienți că nu pot face mișcări foarte bruște pentru că riscă pierderea majorității în Parlament și implicit pierderea guvenării.

sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!