Conecteaza-te cu noi

Politica

Încep negocierile pentru viitorul Guvern

Published

on

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se află miercuri la Palatul Victoria, unde va discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre schimbările din Guvern după rotația premierilor, spun surse politice. Este prima întâlnire între liderii PSD și PNL după ce partidele au stabilit cu o zi în urmă mandatul pentru negocieri.

Comasarea unor ministere, în vederea reducerii numărului acestora, este o variantă de lucru pentru toate partidele din coaliție, inclusiv pentru UDMR, spun sursele citate.

PSD și PNL consideră că potrivit ponderii din Parlament, UDMR-ului i-ar reveni două portofolii în Guvern, față de cele 3 pe care le are în prezent. De principiu, UDMR nu va ieși de la guvernare dacă pierde un minister, iar PSD și PNL nu doresc ca maghiarii să părăsească Guvernul. Liberalii ar dori transformarea Ministerului Sportului (UDMR) într-o agenție în subordinea Ministerului Familiei (PSD), sau comasarea Ministerului Familiei cu Ministerul Muncii. O altă variantă este ca Antreprenoriatul să fie asimilat de Economie. PSD vrea să păstreze Transporturile și ar putea ceda Agricultura, însă secretarul general al partidului, Paul Stănescu, se opune pentru că ar vrea să-și impună un om în fruntea ministerului. O altă variantă este ca PNL să primească Mediul de la UDMR, dar maghiarii nu sunt de acord cu această schimbare.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions