Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Începe Festivalul BLACK SeaMPHONY. Soprana Irina Baianț și tenorul Alessandro Safina vor urca pe scenă

Published

on

Au mai rămas două zile până va începe Festivalul BLACK SeaMPHONY, eveniment în care muzica întâlnește Marea Neagră. Prima ediție a Festivalului Black SEAmphony va avea loc la Constanța, în perioada 19 – 21 august 2022, în Piața Ovidiu, începând cu ora 20.30 în fiecare zi. Orchestra Simfonică București a pregătit, în cele trei zile în care Black SEAmphony Festival va răsuna la malul Mării Negre, invitați speciali, nume importante ale scenei muzicii clasice.

Concertul de deschidere al festivalului se intitulează PE ARIPILE MUZICII, va fi dirijat de Andrei Tudor și va aduce pe scena din Piața Ovidiu, de la ora 20.30, alături de Orchestra Simfonică București, pe soprana Irina Baianț.

Irina Baianț este o culoare intensă în muzica clasică, o strălucire aparte care îmbină muzica clasică cu pop și crossover, soprana care sparge tiparele standard ale fiecăruia, în percepția despre operă. Cu o vastă experiență scenică, zeci de mii de triluri colorate pe care le-a dat lumii în ultimii zece ani de carieră, a dus România pe harta internațională a performanței lirice, cu lumina ei caldă și catifelată între palmele aplauzelor.

Publicul va asculta coloane sonore din filme celebre precum: Războiul Stelelor, Titanic, Game of Thrones, Rocky, Zorro, Cei Șapte Magnifici și altele.

Advertisement
palaz

Sâmbătă, publicul este invitat la o întâlnire extraordinară cu tenorul de pop operă Alessandro Safina, iar duminică, pe scena din Piața Ovidiu va urca flautistul Cătălin Oprițoiu, ambii alături de Orchestra Simfonică București.

În acompaniamentul Orchestrei Simfonice București, Alessandro Safina va susține spectacolul „Notte Sotto Le Stelle”, sub bagheta dirijorului Francesco Rosa. Atât publicul local, cât și turiștii aflați pe litoral, vor putea asculta muzică italiană, pop/crossover și operă.

„Cu o carieră extraordinară în domeniul operei, Alessandro Safina a concertat pe cele mai importante scene ale lumii. În 1990 a debutat în rolul principal din “La Bohème” de Giacomo Puccini, alături de Katia Ricciarelli, iar cu aceeași actriță a desfășurat o intensă activitate concertistică în cele mai prestigioase săli din lume, precum Barbicane Hall din Londra și L’Olympia din Paris. Debutul său în prestigioase teatre italiene și europene a continuat: “Il Barbiere di Siviglia” de Paisiello la Teatrul Bibiena din Mantua, “I Capuleti e Montecchi” la Basel, “L’Elisir D’Amore” la Strasbourg, “Il Barbiere Di Siviglia” de Gioacchino Rossini la Marsilia și “Rusalka” la Festivalul Internațional Wexford din Irlanda. A cântat la New York, la Radio City Hall, la Londra, în prezenţa Reginei Elisabeta, într-un concert alături de artişti precum Elton John, Cher, Jennifer Lopez şi la Monte Carlo, ca invitat al Prinţului Rainier. A fost la Seul pentru concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 2002, dirijat de maestrul Chung. În ultima perioadă, a concertat în multe ţări, printre care Brazilia, Coreea, Israel, Olanda, România, Turcia, SUA, Mexic, Grecia etc. În plus, a participat la turneul din Asia al lui Sarah Brightman în calitate de invitat special.“, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, în parteneriat cu Asociația Philson Young, și face parte din prima ediție a Festivalului BLACK SeaMPHONY.

„Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Misiunea sa este promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Desemnată Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a concertat alături de artiști de talie internațională și are statutul de instituție de utilitate publică.“, mai spun organizatorii.

Advertisement
palaz

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions