Conecteaza-te cu noi

Societate

Începe Festivalul Internațional de Teatru Independent (FITIC) de la Constanța

Published

on

Festivalul International de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), care a adus în oraşul de la malul mării, de-a lungul timpului, cele mai importante nume ale scenei culturale naţionale, a ajuns la ediţia a VI-a, devenind unul dintre cele mai longevive evenimente culturale ale Dobrogei.

FITIC susţine fenomenul cultural independent şi explorează limitele spaţiului neconvenţional, reprezintând o rampă de lansare pentru tinerii actori din toată Europa, dar şi posibilitatea ca aceştia să ia contact cu tradiţia multietnică şi interculturală, branduri ale oraşului Constanţa.

Festivalul se desfăşoară în perioada 19 – 22 august 2021, în Parcul Carol I (Termele Romane), pe două scene amenajate în zonele A și B, şi la Teatrul de Stat Constanţa, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

Și în acest an se păstrează tradiţia secţiunilor FITIC: Blue Theatre Independence (teatru independent, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

Advertisement

Juriile festivalului sunt compuse din: Magda Catone, Alina Cristea, Crina Lință, Maia Morgenstern, Ioana Pavelescu, Silviu Biriș, Marius Bodochi, Alexandru Hausvater, Lucian Iancu și Liviu Manolache. Directorul festivalului este celebrul Alexandru Hausvater.

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunile din concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești.

Organizatorii ţin să le mulţumescă tuturor celor care s-au înscris la FITIC 2021 într-un număr record! Însă, dat fiind cele doar patru zile de festival, au fost nevoiţi să aleagă doar 27 de spectacole. Pentru ediţia viitoare, organizatorii au în vedere extinderea perioadei de festival.

Aşadar, începând din ziua de 19 august 2021, sunteţi aşteptaţi la teatru!

Intrarea este gratuită la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile.

Advertisement

Ţinând cont de restricțiile impuse de perioada complicată pe care o traversăm, aflată sub semnul coronavirusului, organizatorii vă roagă să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc.

Sunteţi rugaţi să veniţi la spectacolul la care aveţi rezervare cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro sau pe pagina de facebook a festivalului.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2021, ediţia a VI-a este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions