Connect with us

Administratie

Începe goana după mașinile parcate aiurea. Ce amenzi a pregătit Primăria Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Decebal Făgădău, pprimarul municipiului Constanța, a anunțat că, până pe 15 noiembrie vor fi ridicate de pe domeniul public toate mașinile neidentificate. De asemenea, tuturor celor care vor parca neregulamentar li s-au pregătit amenzi consistente.

Astfel, conform proiectului de hotărâre adoptat, miercuri, 31 octombrie a.c., de către Consiliul Local Municipal Constanța, șoferii care își parchează mașinile în locuri nepermise vor trebui să suporte cheltuielile de ridicare, în total 630 de lei. La toate acestea se adaugă, conform documentului și drumul până la locul unde va fi depozitat. Asta înseamnă 450 de lei sancțiunea pentru ridicare, 120 de lei pentru transport și câte 60 de lei pentru parcare 24 de ore.

“Ultima mențiune de astăzi este legată de regulamentul de ridicare a mașinilor parcate pe unde te miri, unde și după ce am avut nenumărate consultări, după ce am avut caracatițe și caracatițe anulate în instanță, după ce am avut modificări ale cadrului legislativ, astăzi avem un regulament. Le recomand constănțenilor să respecte regulile de circulație, vom continua în același timp identificarea mașinilor abandonate și curățarea, igienizarea domeniului public de toate hârburile, de toate ruinele folosite fie ca adăpost pentru cei fără locuință, fie punct de colectare informală a pieselor de schimb. Pentru cei care de obicei parchează te miri cum, pe spațiul verde, pe trotuar, vă spun că le recomand să nu ajungă în situația în care le vom ridica mașina pentru că o vom face”, a anunțat primarul Făgădău.

Totodată, edilul le-a adus la cunoștință șoferilor constănțeni că acțiunea va fi demarată începând cu data de 15 noiembrie a.c. De atunci, spune Făgădău, vor fi ridicate mașinile indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea mașinii.

De mâine vom începe popularizarea, știți foarte bine că nu am luat nicio măsură peste noapte, ci în prima etapă vom veni ca și la parcarea cu sms, ca și la schimbarea cu sensuri de circulație peste tot venim întâi și facem campanii de conștientizare. Cred că până pe 15 noiembrie este suficient timp pentru a le aduce tututor oamenilor la cunoștință că OK, vedeți ea este mașina care ridică mașinile, după care vom trece la acțiune. Începând cu 15 noiembrie vom ridica mașinile indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea mașinii”, a completat primarul.

Acțiunea nu este o premieră pentru administrația constănțeană. În repetate rânduri, Poliția Locală Constanța a transmis informări cu privire la astfel de acțiuni. Tot polițiștii de la Locală au informat că acțiunea se derulează conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art 4 alin 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare.

Comments

comments

Administratie

Continuă asfaltările în cartierul Compozitorilor. Aleea Constantin Bobescu, asfaltată de la zero

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că va continua să îmbunătățească condițiile de circulație în cartierele Constanței. Astfel, notează sursa citată, angajații SC Confort Urban SRL au finalizat ieri lucrările de reamenajare pe aleea Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor.

„S-a lucrat intens la consolidarea infrastructurii terenului, în etapa premergătoare procesului de asfaltare. 155 de metri liniari au fost asfaltați, strada de pământ fiind înlocuită de o arteră pe care traficul rutier se poate realiza în condiții optime. Programul de investiții în trama stradală continuă pe strada Titus Cergău din cartierul Compozitorilor. Echipele administratorului drumului public vor acționa pe cel de-al doilea tronson al străzii. Similar, în cartierul Baba Novac se va interveni pe străzile Cernica și Prelungirea Barbu Delavrancea. Facem apel către locuitori să manifeste atenție și înțelegere în zonele în care se efectuează lucrări“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mai multe clădiri ridicate fără autorizație pe plaja din zona Faleză Nord vor fi desființate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord, vor fi desființate. În urma verificărilor din teren, polițiștii locali au constatat că acestea nu aveau autorizație de construire așa că proprietarii au fost amendați, în baza Legii nr. 50/1991, fiind dispusă ca măsură complementară și desființarea lucrărilor.

În ultimul an, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat în cartierul Faleză Nord alte 57 sancțiuni celor care nu au respectat disciplina în construcții.

Vorbim despre de lucrări de recompartimentări interioare, supraetajări, extinderi, împrejmuiri, dezafectări, construcții ilegale de garaje sau magazii pe domeniul public care au fost sancționate în baza Legii nr. 50/1991. De asemenea, au fost aplicate și sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor HCLM 184/ 2013 pentru pentru neîntreținerea imobilelor aflate în stare de degradare, depozitarea de materiale de construcție pe domeniul public, neacoperirea cu plasă a imobilelor în curs de execuție sau pentru murdărirea carosabilului.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproape 100 de mii de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța, în sărbătoare! Zeci de manifestări de Ziua Dobrogei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului- Județul Constanța, Instituția Prefectului- Județul Tulcea și Consiliul Județean Constanța îi invită pe cetățeni să sărbătorească Ziua Dobrogei, care este aniversată în 14 noiembrie.

„Urmează 10 zile presărate cu momente festive în care dobrogenii, cu mic, cu mare vor celebra 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria-mamă. Evenimentele organizate cu acest prilej vor debuta joi, 14 noiembrie, ora 11:00, cu o ceremonie militară comună de depunere de coroane la Monumentul Independenței Tulcea și de aprindere a Flăcării „Spiritul Dobrogean”. Ulterior, va avea loc prezentarea volumului „Dobrogea, edificii cu mozaic – credința, cultura, cetatea” la Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea. De la ora 14:00, în Sala Mihail Kogălniceanu se va desfășura Festivitatea solemnă de semnare a Protocolului între Instituția Prefectului – Județul Tulcea și Instituția Prefectului Județul Constanța privind organizarea Zilei Dobrogei.

Momentele de sărbătoare vor fi acompaniate de expozițiile „Arme și accesorii din colecția de artă orientală” și Constantin Găvenea „Litografii și acuarele” iar ansamblul „Baladele Deltei” va susține un spectacol dedicat Zilei Dobrogei la Sala Polivalentă.

Vineri, 15 noiembrie, centrul festivităților se mută la Constanța. De la ora 11:00, Colegiul Prefectural se reunește în ședință festivă comună. La eveniment vor participa reprezentanți ai minorităților naționale din administrația publică dobrogeană, ocazie cu care va fi acordată distincția de onoare „Recunoștința Dobrogenilor”. Ceremonia se va încheia cu un moment artistic oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

Începând cu ora 15:00, meșteșugari, purtători de obiceiuri populare și producători agricoli dobrogeni vin la târgul „Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi” care va fi organizat la Pavilionul Expozițional. În perioada 15 – 17 noiembrie, vizitatorii se pot bucura de standuri culinare din cele două județe componente ale regiunii Dobrogea. Experiențele gastronomice vor fi completate de activități antrenante de oină, baseball și sporturi tradiționale. În fiecare seară, ansambluri etnice dobrogene vor urca pe scena festivalului pentru a oferi un show de excepție. Fiecare spectacol va conține ca element de referință obiceiurile de nuntă ale etniei respective.

Instituțiile de cultură din oraș se alătură inițiativei de a sărbători 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria – mamă. Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 10:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va găzdui vernisajul expoziției fotodocumentare și numismatice „Vestigii dobrogene”. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 23 noiembrie. În cadrul evenimentului, va avea loc prezentarea de carte „Dobrogea, edificii cu mozaic – credința, cultura, cetatea”.

De la ora 11:30, cei mai vârstnici reprezentanți ai minorităților și a celor mai în vârstă persoane născute în data de 14 noiembrie vor fi premiați la Muzeul de Artă Populară Constanța, unde se va desfășura vernisajul expoziției de costume naționale populare autentice „Dobrogea – multiculturalitate etnică”.

În perioada 14 – 22 noiembrie, vom celebra „Zilele Dobrogei” și prin sport la „Mișcare pentru sănătate” și „Sănătate prin activități recreative” care se vor desfășura la Sala Sporturilor din Constanța. Evenimentele vor cuprinde „Campionatul de minifotbal cu echipele instituțiilor publice din județ”, „Exatlon Dobrogea 2019” și „Baschet 3×3 – Cupa Dobrogei”.

De asemenea, mediul universitar din Constanța va fi marcat de sărbătoare între 14 și 21 noiembrie. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Maritimă și Universitatea „Andrei Șaguna”, în parteneriat cu M.I.N.A.C. vor organiza sesiuni de comunicări știintifice și o expoziție foto- documentară despre promovarea și valorificarea turistică a patrimoniului multicultural din Constanța. Tematica seminariilor va viza educația marinărească română, securitatea cibernetică și Parcul „Regina Maria” din Constanța.

141 de stejari vor fi plantați de către reprezentanții administrațiilor publice din județul Constanța și de studenții voluntari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Universitatea Maritimă Constanța, duminică, 17 noiembrie.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 11:00, în sala de spectacole a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” va avea loc festivitatea de premiere a concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor”, adresat elevilor din ciclurile gimnazial și liceal. Cele mai bune lucrări vor fi cuprinse în cartea care va fi oferită delegaților care vizitează județul Constanța.

Seria de manifestări prilejuite de celebrarea momentului istoric se încheie sâmbătă, 23 noiembrie, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța. De la ora 10:30, se va desfășura premierea concursului „Istoria Dobrogei”“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: