Connect with us

Administratie

Începe goana după mașinile parcate aiurea. Ce amenzi a pregătit Primăria Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Decebal Făgădău, pprimarul municipiului Constanța, a anunțat că, până pe 15 noiembrie vor fi ridicate de pe domeniul public toate mașinile neidentificate. De asemenea, tuturor celor care vor parca neregulamentar li s-au pregătit amenzi consistente.

Astfel, conform proiectului de hotărâre adoptat, miercuri, 31 octombrie a.c., de către Consiliul Local Municipal Constanța, șoferii care își parchează mașinile în locuri nepermise vor trebui să suporte cheltuielile de ridicare, în total 630 de lei. La toate acestea se adaugă, conform documentului și drumul până la locul unde va fi depozitat. Asta înseamnă 450 de lei sancțiunea pentru ridicare, 120 de lei pentru transport și câte 60 de lei pentru parcare 24 de ore.

“Ultima mențiune de astăzi este legată de regulamentul de ridicare a mașinilor parcate pe unde te miri, unde și după ce am avut nenumărate consultări, după ce am avut caracatițe și caracatițe anulate în instanță, după ce am avut modificări ale cadrului legislativ, astăzi avem un regulament. Le recomand constănțenilor să respecte regulile de circulație, vom continua în același timp identificarea mașinilor abandonate și curățarea, igienizarea domeniului public de toate hârburile, de toate ruinele folosite fie ca adăpost pentru cei fără locuință, fie punct de colectare informală a pieselor de schimb. Pentru cei care de obicei parchează te miri cum, pe spațiul verde, pe trotuar, vă spun că le recomand să nu ajungă în situația în care le vom ridica mașina pentru că o vom face”, a anunțat primarul Făgădău.

Totodată, edilul le-a adus la cunoștință șoferilor constănțeni că acțiunea va fi demarată începând cu data de 15 noiembrie a.c. De atunci, spune Făgădău, vor fi ridicate mașinile indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea mașinii.

De mâine vom începe popularizarea, știți foarte bine că nu am luat nicio măsură peste noapte, ci în prima etapă vom veni ca și la parcarea cu sms, ca și la schimbarea cu sensuri de circulație peste tot venim întâi și facem campanii de conștientizare. Cred că până pe 15 noiembrie este suficient timp pentru a le aduce tututor oamenilor la cunoștință că OK, vedeți ea este mașina care ridică mașinile, după care vom trece la acțiune. Începând cu 15 noiembrie vom ridica mașinile indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea mașinii”, a completat primarul.

Acțiunea nu este o premieră pentru administrația constănțeană. În repetate rânduri, Poliția Locală Constanța a transmis informări cu privire la astfel de acțiuni. Tot polițiștii de la Locală au informat că acțiunea se derulează conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art 4 alin 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare.

Comments

comments

Administratie

RAEDPP trece la reabilitarea clădirilor cu destinația de locuință

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă amplul proiect demarat în anul 2019, prin care își propune refacerea acoperișurilor și fațadelor imobilelor situate în municipiul Constanța. În urma procedurii de atribuire, în această săptămână au fost demarate lucrările de reabilitare a primei clădiri cu destinația de locuință, cu respectarea avizelor Direcției Județene pentru Cultură Constanța. Este vorba despre un imobil situat în zona centrală a municipiului, cu acoperișul, fațada și tâmplăria exterioară în stare avansată de degradare. Arhitectura imobilului a fost deteriorată de modificările efectuate de către foștii chiriași ai Regiei. Nerespectând prevederile contractuale, locatarii au executat atât lucrări asupra fațadei, cât și în interior, fără a avea acordul RAEDPP și fără a deține autorizație de construcție, fapt care a sporit gradul de degradare a clădirii și a dus la rezilierea contractului și evacuarea chiriașilor, spun cei de la RAEDPP.

„Nu este prima dată când chiriași ai Regiei realizează intervenții fără a avea acordul nostru, pricinuind astfel însemnate stricăciuni. Prin lucrările pe care începem să le derulăm, imobilul își va schimba înfățișarea și va fi adus la aspectul inițial. Vom urmări în permanență exploatarea imobilelor pe care Regia le are în administrare, pentru a nu se mai repeta astfel de situații”, a precizat directorul RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

După finalizarea lucrărilor, care vor dura aproximativ 30 de zile, imobilul va fi repus în circuitul de exploatare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Camere de supraveghere pe mai multe străzi din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încă 58 de camere de supraveghere în municipiu, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Sistemelor de supraveghere video instalate deja în Parcul Arheologic li se alătură din această săptămână alte 58 de dispozitive amplasate în 29 de puncte din oraș. Stații pentru biciclete, stații pentru autobuze și alte puncte cheie din Constanța sunt supravegheate video 24 de ore din 24, pentru creșterea nivelului de siguranță și combaterea faptelor antisociale.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

“ Scopul acestor camere este de a proteja populația împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniște și confort psihic în rândul celor care știu că sunt protejați într-un fel. Ne dorim să nu mai pățim ce am pățit în ultima perioadă. Construim împreună cu greu și, într-o noapte, vin unii certați cu legea și distrug tot.”

Sistemele de înaltă performanță supraveghează video toate stațiile de biciclete din Constanța și Mamaia, intersecții și puncte importante din oraș dar și stații de autobuz, iar imaginile sunt stocate în dispeceratul Poliției Locale Constanța.

Tot pentru creșterea siguranței în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța a alocat sume considerabile pentru dotarea cu sisteme de supraveghere video și antiefracție în aproximativ 50 de unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente pentru desfășurarea de activități comerciale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 26.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitaţie publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Constanța, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• comercializare înghețată (tonetă), ora 10:00;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat–vehicul), ora 11:00;

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul), ora 13:00;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale), ora 14:00.

Taxa pentru garanţia de participare (rambursabilă) este de:

• comercializare înghetată (tonetă) – 889,98 lei;

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 1.907,10 lei

• producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat–vehicul) – 400 lei;

• închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale) – 915,84 lei.

Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Preţul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: