Connect with us

Actual

Începe ”Săptămâna Cadeților”! Vezi când se va desfășura la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada octombrie-noiembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acţiuni „Săptămâna cadeţilor” în colegiile naţionale militare „Tudor Vladimirescu” din Craiova, „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” din Breaza şi „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri ale Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța şi Forţelor Terestre „Basarab I” din Pitești, la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu, dar și la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti.

În cadrul acestui eveniment, elevi selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ sunt invitaţii elevilor și studenţilor militari, pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituție militară de învățământ.

Acţiunea „Săptămâna cadeţilor” face parte din campania de promovare a Armatei României şi își propune să realizeze schimburi de experiență între instituţiile militare şi civile de învăţământ, contribuind astfel la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.

Activitățile se desfășoară după următorul program:

• Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova – în data de 22 octombrie:
– participă elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” din Slatina;
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinută militară şi vor participa, alături de elevii militari, la activităţile de instruire planificate și vor vizita facilităţile instituţiei
– Persoane de contact: – Ioana-Cristina Lădaru, tel. 0722.286247;
– Maior Liviu Bogaseriu, tel. 0764.473079.
• Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, în zilele de 22 și 23 octombrie:
– participă elevi ai şcolilor generale din Breaza;
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinuta specifică elevului militar, vor fi cazaţi în colegiu, se vor încadra în programul orar și vor particpa la o simulare a probelor de admitere în colegiu.
– Persoane de contact: – Graţiela Mihăescu, tel. 0723.004003;
– Maior Claudiu Ţonoiu, tel. 0740.304568.
• Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia – în data de 23 octombrie:
– participă elevi ai şcolilor generale din municipiile Alba-Iulia, Cluj-Napoca şi Sebeş;
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinuta specifică elevilor militar și vor avea același program didactic cu aceștia.
– Persoane de contact: – Daniela Filimon, tel. 0744.850818;
– Locotenent colonel Lucian Moldovan, tel. 0745.043969.
• Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în zilele de 22 și 26 octombrie:
– participă elevi din municipiile Cămpulung Moldovenesc şi Suceava, organizaţi pe serii (22-24.10 şi 24-26.10);
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinuta specifică elevului militar, vor fi cazaţi în colegiu, se vor încadra în programul orar, vor desfăşura activităţi extracurriculare, dar vor participa și la o simulare a probelor de admitere în colegiu.
– Persoane de contact: – Georgiana Lupu, tel. 0756.506959;
– Maior Ionel Orhean, tel. 0740.231672.
• Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța, în perioada 05-09 noiembrie:
– participă elevi din instituţiile civile de învăţământ care, în săptămâna 05-09.11.2018, desfăşoară programul “O şcoală altfel”;
– elevii invitaţi vor participa, alături de elevii militari, la cursuri şi la activităţi de instruire planificate şi vor putea vizita facilităţile instituţiei;
– Persoană de contact: – Căpitan comandor Valentin Nae, tel. 0722.600128.
• Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti, în perioada 29 octombrie – 01 noiembrie:
– elevii invitaţi vor fi echipaţi, în funcţie de posibilităţi, în ţinuta specifică elevului militar, vor fi cazaţi în şcoala militară și vor participa, alături de elevii militari, la activităţile de instruire planificate.
– Persoane de contact: – Locotenent colonel Cristian Rădulescu, tel. 0740.541905;
– Locotenent Dumitru Alexandru, tel. 0721.035703.
• Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu, în zilele de 6 și 7 noiembrie:
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinuta specifică elevului militar, vor fi cazaţi în centrul de instruire și se vor încadra în programul orar al centrului.
– Persoană de contact: – Locotenent Iulian Pârlog, tel. 0743.961441.
• Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti, în perioada 12-16 noiembrie:
– elevii invitaţi vor fi echipaţi în ţinută militară, vor fi cazaţi în centrul de instruire, se vor încadra în programul orar al academiei.
– Persoană de contact: – Maior Raluca Dima, tel. 0723.162.897.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Lumina: Accident rutier cu 4 mașini implicate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în localitatea Lumina a avut loc un nou eveniment rutier în care au fost implicate nu mai puțin de 4 mașini. Potrivit primelor informații, cauza producerii accidentului ar fi fost neacordarea de prioritate.

Se pare că o persoană a fost rănită.

La fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD, care a preluat persoana rănită. Aceasta avea un traumatism cranio cerebral.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța.  La ora 14:35, un bărbat, în avârstă de 49 ani, a condus un autoturism, pe DN22, în localitatea Lumina, iar în momentul în care a ieșit din curtea unei vulcanizări cu intenţia de a traversa drumul naţional, pe fondul neacordării de prioritate, la intersecţie cu DJ 226, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 19 ani, pe DN 22, dinspre Ovidiu către Tulcea.

În urma coliziunii, al doilea autoturism a fost proiectat către dreapta, unde a intrat în coliziune cu alte două mașini, ambele aflându-se oprite pe DJ 226 la intersecţie cu DN 22.

A rezultat vătămarea corporală a primului conducător auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lovitură de imagine dată de Ministerul de Interne pe Facebook

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne a fost postat următorul text drăguț, drept răspuns la apelul unui tânăr care le-a transmis că nu vrea să îi vadă la Neversea. Iată cum sună postarea:

Întrebare primită pe Facebook MAI:
– ”Mi-am luat bilet la Neversea. Voi puteți să stați acasă că nu prea vreau să vă văd pe acolo, știți ce zic. Vă trimit eu fotografii. Ca idee, nu mai bine mergeți la Dorian Popa? Nu vreau foto, că nu mă interesează. Mulțumesc!”.
Răspuns:
– Așteptăm cu drag pozele. Fotografii lăsați-ne pe noi să facem, față și profil, dacă este cazul. Știți ce zicem!
Noi chiar nu vrem să ne vedeți, important e să vedem noi și să știm că sunteți în siguranță. Ca să nu existe alte dubii, iată calendarul nostru:
1. Sunwaves – cu toate forțele, inclusiv colegii lui Șuier.
2. Afterhills – deși e sold out, ne-am asigurat accesul în toate zonele.
3. Neversea – vom fi mulți și ne vom asigura ca la răsăritul soarelui să nu confundați linia orizontului cu alte “linii”.
🤷‍♂️.Dorian Popa – ne pregătim pentru Bon Jovi…
4. Bon Jovi – am zis că ne-am pregătit, deci veți fi în siguranță.
5. Electric Castle – ne-am luat cizme pentru ploaie, dar și măsuri “anti-răceală”.
6. Untold – Șuier și-a făcut deja check-in și de data asta va aduce întăriri.
7. Summer Well – Buftea, un festival interesant… mai ales că, anul trecut, am făcut niște fotografii, față și profil, interesante.
8. André Rieu – suntem onorați că revine în România.
9. 5GANG – doar când vor cânta cu Andra Gogan.
10. Metallica – la momentul acela…”Nothing Else Matters”, just your safety.
Lista este deschisă!
Ne așteaptă o vară frumoasă!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Amenzi de aproape 70.000 de lei, date de polițiștii locali. Vezi pentru ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 20 martie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat mai multe abateri de la normele legale în vigoare și au aplicat 256 amenzi contravenționale în valoare totală de 69.520 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 2, în intervalul 14.00-22.00, s-au efectuat mai multe operațiuni. 15 polițiști locali au monitorizat următoarele cartiere și zone din municipiul Constanța: Tomis 3, Brotăcei, Cireșica, Henri Coandă, Tomis Nord, Trocadero, Victoria, Anadalchioi, Palazu Mare, Tomis Plus, Campusul Universitar, parcul Tăbăcărie și în proximitatea marilor centre comerciale din oraș.

De asemenea, au fost legitimate 38 de persoane și au fost conduse la sediul unității de poliție locală 7 persoane pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale. 2 persoane au fost predate Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.

De asemenea, au fost verificate 15 autovehicule și legitimați conducătorii auto, în limitele competențelor și a fost constatată o infracțiune prevăzută de Codul Vamal în forma continuată.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: