Connect with us

Actual

Începe vaccinarea profesorilor din județul Constanța. Detalii importante

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Campania de vaccinare a cadrelor didactice va debuta la finele acestei săptămâni și în județul Constanța, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din județ.

Astfel, conform precizărilor oferite de reprezentanții DSP Constanța, la Centrul de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța vor exista 8 fluxuri doar pentru aceasta categorie.

“Catagrafia personalului didactic pentru vaccinare se întocmește de către Inspectoratul Școlar Județean”, transmite DSP.

INFO! Pentru imunizarea cadrelor didactice din județ se vor folosi serurile de la AstraZeneca și Pfizer.

Comments

comments

Actual

(VIDEO) Acțiune a polițiștilor din Năvodari. Peste 100 de autoturisme, verificate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au organizat o acțiune pe linia prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru prevenirea și combaterea încălcării legislației rutiere.

Astfel, au fost verificate societățile comerciale de pe raza de competență și au fost controlate peste 100 de autoturisme, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier.

În jurul orei 22.00, patrula mixtă formată din polițist din cadrul Poliției orașului Năvodari și jandarm din cadrul I.J.J. Constanța, a identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

”De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la O.U.G. 195/2002 și 11 la Legea 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție și lipsa motivului justificat de a părăsi locuința în intervalul orar 23.00-05.00, în valoare totală de 7.320 de lei.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Totodată, polițiștii au identificat o societate comercială în care nu se respectau restricțiile instituite prin H.G. 35/2021, în ceea ce privește distanțarea fizică între persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Azi, două cutremure în România. Unul de 3, altul de 4,1 grade pe scara Richter

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 7 martie, în țara noastră au fost înregistrate două cutremure, unul slab și unul mediu.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, ambele cutremure au avut loc în zona seismică Vrancea.

Primul dintre ele s-a produs la ora 9:22:55 (ora locală a României), în județul Vrancea și a avut intensitatea de 3 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la adâncimea de 82 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87 km S de Bacău, 88 km E de Brașov, 109 km NE de Ploiești, 110 km V de Galați, 114 km NV de Brăila, 159 km N de București, 166 km SV de Iași, 179 km NE de Pitești, 200 km E de Sibiu, 212 km SV de Chișinău.

Două ore mai târziu, la ora 11:52:29 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 140km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63 km E de Brașov, 82 km NE de Ploiești, 110 km S de Bacău, 128 km V de Galați, 128 km V de Brăila, 136 km N de București, 150 km NE de Pitești, 178 km E de Sibiu, 192 km SV de Iași, 201 km N de Ruse.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video+foto) Intervenție a pompierilor în zona Casa de Cultură Constanța pentru o butelie care scăpa gaze

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 10.30, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați, prin apel 112, să intervină în zona Casa de Cultură din Constanța.

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a asigura măsuri PSI la o butelie care scăpa gaze într-un apartament situat la etajul 3 al blocului L14 BIS, de pe Aleea Violetelor.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, au intervenit 9 subofițeri cu o autospecială de stingere și 0 autospecială SMURD.

Intervenția s-a finalizat cu bine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: