Conecteaza-te cu noi

Politica

Închisoare pentru șoferii drogați – proiect

Published

on

drogat la volan

Senatorul PSD Robert Cazanciuc readuce în prim plan propunerea legislativă, iniţiată în 2019, prin care şoferii drogaţi, beți sau fără permis care au provocat un accident mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea, notează digi24.ro. Atunci propunerea a fost respinsă de Parlament,  gest pe care senatorul îl cataloghează “absurd” și “sfidător”. Cazanciuc a completat că a propus acest proiect de lege în “memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis”.

Senatorul PSD și-a anunțat intenția de a reintroduce proiectul în circuitul parlamentar chiar de Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.

” În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Senatorul afirmă că, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi fără permis, băuți sau drogați și completează că în luna iulie polițiștii au depistat în București mai mulți șoferi drogați decât băuți.

“Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime. O iniţiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru şi a celor 100 de persoane care au pierit pe şosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputaţilor) şi până astăzi, din cauza unor ‘şoferi’ inconştienţi”, a adăugat Cazanciuc. Senatorul a mai scris că dedică această iniţiativă legislativă “memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate”.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions