Actual

INCIDENT la Stația Transelectrica din Medgidia

apr. 12, 2018 Mihaela Tîrpan

Un incident a avut loc la stația Transelectrica din Medgidia, după cum informează conducerea companiei. Astfel, conform investenergy.ro, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, a avut loc un incident în Staţia Medgidia Sud, care a condus la rămânerea fără tensiune a staţiei, a informat Transelectrica.

Incidentul s-a produs în urma unei manevre neautorizate efectuate de personalul terţ care urma să realizeze lucrările de mentenanţă programate în această perioadă.

Avaria a fost remediată, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi între 14 şi 36 de minute. Consumul total întrerupt a fost de 14 MW, se precizează într-un comunicat al companiei. Incidentul a afectat alimentarea cu energie electrică a Fabricii de Ciment din Medgidia şi a unor localităţi din zona rurală adiacentă Medgidiei.

Notă! Avaria din Staţia Medgidia Sud nu a pus în pericol siguranţa în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, susțin reprezentanții Transelectrica. Specialiştii companiei analizează condiţiile în care s-a produs incidentul, urmând să se decidă măsurile care se impun.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!