Connect with us

Politica

Incredibila legătură dintre Liviu Dragnea și soțul Vioricăi Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o, ieri, pe Viorica Dăncilă în funcția de premier. După consultările purtate cu reprezentanții partidelor parlamentare și o întâlnire avută la Palatul Cotroceni cu Viorica Dăncilă, șeful statului a anunțat că o desemnează prim ministru. Astfel, Dăncilă devine prima femeie premier a României. În spațiul public au apărut deja informații cu privire la pregătirea profesională a premierului desemnat, la fel și care este legătura acesteia cu Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat și apar informații încredibile referitoare la activitățile comune pe care le-au desfășurat în ultimii ani Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă și Liviu Dragnea. Astfel, soțul premierului desemnat este și el membru PSD, însă unul invizibil, dar cu greutate în interiorul formațiunii, după cum veți putea citi în cele ce urmează.

Profă de Videle, inginer și membru în CA-ul de la OMV Petrom SA

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. Din 2006 este nasterand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în Programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

Potrivit CV-ului, în perioada 1997-1998, ea a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 şi până în 2009, Dăncilă a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze. Tot în 2009, Viorica Dăncilă a fost membru în cadrul Consiliului de Administrație al OMV Petrom SA.

Viorica Dăncilă, membru în CA-ul OMV Petrom SA

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a deținut funcția de preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în cadrul Consiliului Local Videle. Din 2005 şi până în 2009, a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în conducerea națională a partidului, respectiv în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011, a fost preşedinte al PSD Videle.

La data de 21 ianuarie 2009, Viorica Dăncilă a ajuns europarlamentar. S-a întâmplat acest lucru după ce Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor au plecat din Parlamentului European pentru mandate obținute în Parlamentul României. În PE, Dăncilă a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel.

La alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă europarlamentar pe listele PSD-PC. A fost membră în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Terenuri, case de locuit și de vacanță, zeci de mii de euro în conturi și donații la partid

Viorica Dăncilă deţine, alături de soţul său, Cristinel Dăncilă, trei terenuri în judeţele Braşov şi Dolj, patru imobile, un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în 2014, dar şi mai multe conturi în euro, dolari şi lei, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2017.

Astfel, ea are două terenuri intravilane, unul de 544 mp în judeţul Braşov şi altul de 1.200 mp în comuna Giurgiţa, judeţul Dolj, şi un teren agricol de două hectare în comuna Giurgiţa, Dolj. Alături de soţul său, Dăncilă are şi două apartamente, unul de 100 de mp în Videle, Teleorman şi unul de 44 mp în Ploieşti, o casă de locuit de 140 mp în Giurgiţa, Dolj şi o casă de vacanţă în judeţul Braşov, pe Valea Râșnoavei.

Premierul desemnat are 10 conturi bancare care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari şi peste 183.000 de lei, deschise în perioada 2007-2017. Pentru funcţia de europarlamentar, Viorica Dăncilă încasează anual 78.174 euro, în timp ce soţul ei are o indemnizaţie anuală de 436.162 lei, pentru funcţia managerială deţinută în OMV Petrom.

Și cum promovarea politică este importantă și premierul desemnat a înțeles asta, Viorica Dăncilă a făcut şi două donaţii substanţiale către PSD. Prima notată în declarația de avere are valoare de 20.000 de lei, în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar cea de-a doua este în valoare de 40.000 de lei, în mai 2014.

Cristinel Dăncilă, pesedist invizibil în cercul politic din Teleorman al lui Dragnea

Soțul premierului desemnat nu este deloc un personal teleormănean de trecut cu vederea. Cristinel Dăncilă este și el membru al Partidului Social Democrat, însă acesta a ales să-și promoveze soția în plan profesional, iar el să prospere profesional în plan local.

Cristinel Dancila, foto gherilaurbana.ro

Ca şi soţia sa, Cristinel Dăncilă este inginer de meserie, fiind specializat în exploatarea resurselor petroliere. Ambii au lucrat la Secţia Petrom din Videle, judeţul Teleorman. Drumul le-a fost întrerupt de nimeni altul decât președintele PSD Liviu Dragnea. O amplă investigație legată de drumul politic al lui Cristinel Dăncilă a fost efectuată de publicația gherilaurbană.ro. Jurnaliștii notează faptul că prea puțini sunt cei care cunosc traseul lui Dăncilă și legăturile acestuia cu Liviu Dragnea. Astfel, aceștia notează următoarele:

“Prea puţin se ştie că cea mai de încredere persoană a lui Liviu Dragnea, respectiv Petre Pitiş (de al cărui nume se leagă în acte megaafacerea naţională Tel Drum) a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2004-2008. Pitiş a lucrat pentru administraţia lui Dragnea doar o perioadă de trei ani, adică până în anul 2007. Este anul în care gruparea lui Dragnea marca salturile de miliarde pe care Tel Drum SA avea să le contracteze de la bugetul de stat. Petre Pitiş a plecat prin demisie din CJ Teleorman în toamna anului 2007, iar Liviu Dragnea a anunţat numirea unui alt PSD-ist înscris pe listele CJ. Adică pe Cristinel Dăncilă, care a fost primit în şedinţă cu un…sincer bun-venit de către Liviu Dragnea. Cristinel Dăncilă şi-a depus jurământul în faţa unui număr de 31 de consilieri judeţeni ai lui Liviu Dragnea: “Jur să respect constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor judeţului Teleorman. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Dăncilă nu a apucat să facă prea multe lucruri pentru teleormăneni, dar a compensat în schimb cu loialitate faţă de însuşi Liviu Dragnea”.

Și asta nu e tot, aceeași sursă prezintă un alt aspect interesant de analizat. Iată informația:

“În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soţiei sale, Viorica Dăncilă. Aceasta a ajuns astfel să prindă un loc de consilier judeţean, poziţie în care nu rămâne decât până în anul 2009, când câştigă un loc în Parlamentul European. Anul 2009 este de fapt perioada de graţie a familiei Dăncilă. Viorica pleacă la Bruxelles, iar Cristinel se întoarce la Videle. Surse politice spun că soţul europarlamentarei ar fi avut nişte probleme la locul de muncă, acesta fiind transferat disciplinar în judeţul nostru. Transferul s-a dovedit unul extrem de… bănos, Cristinel Dăncilă devenind din 2009 încoace cel mai bogat manager din industria petrolieră argeşeană”.

Convinși fiind că informațiile sunt de maxim interes având în vedere contextul politic actual, dar și pentru a cunoaște care sunt veniturile incredibile ale soțului Vioricăi Dăncilă de la Asset Muntenia III Vest Piteşti, denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată din anul 2009 şi până în prezent de către soţul premierului desemnat, Viorica Dăncilă, vă invităm să lecturați aici investigația colegilor de la gherilaurbană.ro.

Chiar și în aceste condiții, Liviu Dragnea a ținut să precizeze că desemnarea Vioricăi Dăncilă nu îi aparține, în ședința CExN aceasta a fost propusă de Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.

sursa foto: news.ro

Comments

comments

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Valentin Olivian Trofin (PRO România): „Guvernul ia măsuri haotice și dă vina pe populație“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Valentin Olivian Trofin, candidat din partea PRO România Constanța pentru Camera Deputaților, explică de ce este aberantă, discriminatorie și falimentară decizia de carantinare a localităților și a închiderii piețelor, în condițiile în care locurile cele mai aglomerate – deci și cele mai periculoase, din punct de vedere al contaminării – sunt în continuare scăpate de sub control.

„Vedem că așa-zisele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV2 sunt ineficiente, tocmai pentru că s-au înmulțit și s-au înăsprit restricțiile, dar cifrele sunt în continuare în creștere. În timp ce Constanța și alte localități din județ sunt în carantină, în alte părți ale țării se circulă în continuare cu mijloacele de transport în comun, în aglomerație, iar acolo este cel mai mare risc de contaminare”, explică Valentin Trofin.

Candidatul PRO România mai spune că actualul guvern nu poate mai mult decât să preia haotic niște idei din alte țări, fără să le adapteze situației reale din România.

„Probabil pentru că nici membrii guvernului, nici consilierii lor n-au circulat vreodată cu trenul, autocarul, microbuzul sau metroul, au impresia că pot implementa strategiile din alte țări. Ce nu știu ei este faptul că în România reală, cei mai mulți angajați sunt navetiști, iar pentru a preîntâmpina situația dramatică a transportului în comun, ar fi trebuit să se gândească de la început la o schemă de ajutor pentru transportatori, astfel încât să existe mai multe mijloace de transport, în toată țara. Ei eu făcut exact pe dos. Iar la metroul din București s-au limitat la a da recomandări pentru diminuarea aglomerației și au plătit publicitate pentru a li se explica oamenilor să nu circule la ore de vârf și să evite aglomerația, deși toți cei care circulă cu metroul se plâng de dublarea sau chiar triplarea timpului de așteptare, față de situația anterioară pandemiei. Guvernul ne arată în continuare că nu poate decât să ia măsuri haotice sau pe jumătate, pentru a da apoi vina pe populație. Dacă ar fi vrut diminuarea numărului de cazuri, ar fi întărit transportul în comun, în toată țara, încă din luna martie”, mai spune Valentin Trofin.

Candidatul PRO România afirmă că pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Tomac (PMP), la Constanța: Reducerea numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, condiții pentru a susține un Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PMP, Eugen Tomac, împreună cu Elena Băsescu, candidat pentru Camera Deputaților, și Claudiu Palaz, candidat al PMP pentru un post de senator, au susținut, astăzi, la Constanța, o conferință de presă. În cadrul acesteia, Elena Băsescu a declarat că ea duce o „campanie la firul ierbii“, pe care a învățat-o de la tată ei, Traian Băsescu, și de la vechii PDL-iști și PD-iști.

„Campania la firul ierbii mi se pare cea mai eficientă, pentru că, mergând la pas prin localități și vorbind cu sute sau chiar mii de oameni, am constatat cu amărăciune că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. Prima este municipiul Constanța, care are resurse care nu sunt exploatate la maxim, adică la platforma continentală a Mării Negre, ori la poziția geostrategică a Portului. A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră și aș vrea să includ și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza Nato. A treia viteză este reprezentată de restul localităților care par uitate de autoritățile locale și centrale. Sunt multe localități care nu au apă și canalizare, gaze, iar locuitorii se încălzesc la sobe cu lemne. Angajamentul PMP Constanța este să nu mai existe acești cetățeni de mâna a doua și a treia. Ne dorim să sprijinim autoritățile locale ca până în 2024 80% dintre localități să aibă gaze, să sprijinim micii agricultori și să aducem internet în toate școlile, unde nu ar mai trebui să existe toalete în afara unităților de învățământ. Ne mai dorim să îi ajutăm pe cei care doresc să facă agroturism și să refacem sistemul de irigații, iar apa pentru fermieri să fie mai ieftină.“, a declarat Elena Băsescu, care a mai spus că mulțumește organizației PMP de la Constanța, unde s-a simțit ca pe vremuri în vechiul PDL.

„PMP, singuul partid care vrea cu adevărat eliminarea pensiilor speciale“

Eugen Tomac a declarat, la rândul său, că Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce privește implicarea în campania electorală.

„Veți vedea puțini politicieni care tratează cu atâta responsabilitate acest exercițiu democratic cum sunt alegerile. Un candidat trebuie să aibă curajul de a merge să discute cu cetățenii, indiferent dacă este sau nu susținut. Din acest punct de vedere o felicit pe Elena Băsescu, pentru că știe ce are de făcut și pun mare speranță în tandemul Băsescu – Palaz la Constanța.“, a spus Tomac.

El a afirmat că, având în vedere că peste criza sanitară se va suprapune o criză economică fără precedent, PMP are obligația să vină cu soluții. El a spus că a observat cum în această campanie mulți politicieni, vechi sau noi, vin și promit lucruri care sunt deja promovate de ani buni de Mișcarea Populară. Spre exemplu, spune Tomac, este vorba de povestea eliminării pensiilor speciale.

„Este o gogoașă. Nici PSD, dar nici USR nu au făcut mare lucru și inclusiv inițiativa PNL a fost construită în așa fel încât să nu reușească. Singurul partid care a propus în parlament inițiative legislative prin care așa cum au fost instituite să fie abrogate aceste legi este PMP. Noi nu am propus o lege pachet, ci inițiative prin care eliminăm pentru anumite categorii, dar să rămână, spre exemplu, pentru militari care au fost în teatrele de operațiuni, unde și-au riscat viața pentru demnitatea României. De asemenea, trebuie să menținem pensii speciale pentru foștii deținuți politici. În rest, toate pensiile trebuie eliminate (pentru funcționari parlamentari, pentru parlamentari, aleși locali), iar pentru militari și magistrați trebuie plafonate. Inițiativa noastră pentru eliminarea pensiilor speciale este în Camera Deputaților și mai are nevoie de un vot.“, a spus Tomac.

Condiții pentru intrarea la guvernare

El a criticat și faptul că unele partide au promis că vor reintroduce alegeri în două tururi pentru primar, ceea ce este o minciună, pentru că legea este în Parlament și a fost propusă de PMP. La fel este și în cazul reducerii numărului de parlamentari, propunere care nu au fost acceptată de niciun alt partid. Tomac a afirmat că PMP este singurul partid care a propus un pachet de legi pentru a reforma sistemul de sănătate. Liderul Mișcării Populare a punctat că dacă legea sănătății propusă de formațiunea sa ar fi fost acceptată, nu s-ar mai fi întâmplat tragedia de la Piatra Neamț, asta pentru că PMP propunea depolitizarea sistemului de sănătate. Eugen Tomac a mai afirmat că dacă viitorul Guvern își va asuma propunerile PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale, formațiunea sa este dispusă să discute pentru a da țării un Executiv.

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a criticat, la rândul său, modul haotic în care statul a organizat desfășurarea campanie electorale, în condițiile în care mesajele nu ajung așa cum trebuie la cetățeni.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: