Connect with us

Actual

INSP a avizat ieșirea Constanței din carantină, după Revelion

Published

on

În urmă cu puțină vreme, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța au anunțat când va ieși municipiul Constanța din carantină.

DSP Constanța a făcut o analiză de risc și a primit avizul INSP pentru ridicarea carantinei, ceea ce se va întâmpla la expirarea termenului legal, respectiv 1 ianuarie, ora 20.00.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în municipiul Constanța a scăzut foarte mult. În cursul zilei de azi,  31 decembrie a.c., incidența a fost de 4.50 la mia de locuitori.

Update: Chiar dacă de la 1 ianuarie 2021, ora 20.00, municipiului Constanța nu va mai fi în carantină, la nivelul orașului se mențin anumite restricții. Astfel, pentru a pune în aplicare Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 30.12.2020, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) pentru a stabili măsurile aplicabile municipiului Constanța.

Astfel, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 18 din 31.12.2020:

  • Operatorii economici au obligația de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr.874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și a dezinfectării obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV -2 pe durata stării de alertă.
  • Angajatorii de pe raza unității adminitrativ teriotoriale vor dispune organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, pe durata stării de alertă, în condițiile art.5 alin.(2) lit.d) și alin.(3) lit f) și art.17 din Legea nr.55 /2020, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale celor stabilite prin Legea nr.81/218 privind reglementarea activității de telemuncă.
  • Dacă nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transportului public, angajatorii din sistemul public și privat care au un număr mai mare de 50 de salariați, au obligația organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel mult o oră.
  • Direcția Generală de Asistență Socială va verifica ca activitatea în creșe, grădinițe și afterschool-uri să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării, al ministrului Muncii și Protecției Sociale și al ministrului Sănătății nr.1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea deschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
  • Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța si administratorii piețelor private își vor desfășura activitatea în condițiile stabilite pentru perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • Serviciul Stare Civilă va oficia ceremoniile organizate în interiorul clădirii cu respectarea următoarelor măsuri de protecție:

– purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;

– dezinfectarea obligatorie a mâinilor;

– menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4m/persoană;

– aerisirea încăperilor pentru o perioadă de cel puțin 10 minute la un interval de timp de cel mult 2 ore;

– aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

  • CT BUS își va desfășura activitatea în continuare cu respectarea măsurilor și restricțiilor referitoare la igiena și dezinfecția mijloacelor de transport persoane, a regulilor de conduită pentru personalul operatorilor și a pasagerilor, informarea personalului și a pasagerilor în scopul prevenirii contaminării pasagerilor și personalului ce activează în domeniul transportului rutier.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!