Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Inspectorii sanitar-veterinari au făcut prăpăd în Constanța! Tone de alimente, retrase de la vânzare

Published

on

În luna februarie a.c., inspectorii DSVSA Constanța au verificat 284 de obiective, respectiv: 3 unități de tăiere, 1 centru sacrificare porcine, 1 unitate carne preparată, 5 centre colectare pește, 1 centru ambalare ouă, 5 unități prelucrare lapte, 2 centre prelucrare lapte, 4 unități procesare pește, 3 unități produse proaspete din pescuit, 1 unitate prelucrare miere,  37 de depozite alimentare, 6 măcelării, 10 carmangerii, 40 de super/hipermarket-uri, 32 de magazine alimentare, 15 restaurante, 13 unități tip fast-food, 2 pizzerii, 2 unități catering, 1 unitate tip bistro, 1 braserie, 2 baruri, 45 de laboratoare cofetărie/patiserie, 9 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 2 unități de comercializare produse congelate, 12 depozite de semințe consum, 2 unități fabricare ulei, 1 unitate de prelucrare legume/fructe, 3 unități de produse zaharoase, 3 unități de fabricare produse conservate de patiserie, 1 unitate producere ambalaj, 2 unități fabricare ulei, 5 exploatații comerciale, 3 depozite farmaceutice, 6 farmacii veterinare, 2 cabinete veterinare și 1 unitate D.D.D..

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, DSVSA a precizat că, în urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: – Înstrăinarea ovinelor fără documente sanitare veterinare; – Condiții necorespunzătoare de igienă îm spațiile de producție; – Etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; – Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; – Nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  9  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.200 de lei.

Au fost emise 1 Ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate de prelucrare lapte și 1 Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tăiere.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4254 de kg, lapte şi produse lactate – 1221 de kg,  peşte şi produse din peşte – 836 de kg, ouă – 164 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 73.441 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions