Connect with us

Politica

Instantaneu de la Ateneu: Senatorul Moga, în poză cu opoziția

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România a avut loc joi seară, la Ateneul Român, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a președintelui Consiliului European, Donald Tusk. De asemenea, de la ceremonie nu a lipsit nici președintele României, Klaus Werner Iohannis, dar nici preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu și vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, precum și premierul Viorica Dăncilă.

Momentul istoric pentru România nu a fost ratat nici de politicienii români, care au avut locuri speciale în sala Ateneului Român. Nu au ratat evenimentul, dar nici fotografiile. Spre exemplu, parlamentarul PNL Alina Gorghiu s-a fotografiat alături de șeful său politic, Ludovic Orban, dar și de senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga. În spatele loc, dar foarte bine surprins de obiectivul aparatului de fotografiat s-a așezat un alt lider al opoziției, Dan Barna, președintele USR.

Fotografia a fost postată de Alina Gorghiu pe contul său de Instagram.

 

 

Comments

comments

Politica

Constanța. PMP și-a prezentat candidații la primăriile din județ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județene Constanța a anunțat, în această seară, candidații formațiunii la funcțiile de primar din mai multe localități. În cadrul unei întâlniri la care au mai participat președintele PMP, Eugen Tomac, și secretarul general al partidului, Ioana Constantin, liderul PMP-iștilor constănțeni, Claudiu Palaz, i-a prezentat pe cei care vor intra în lupta electorală de la alegerile locale. Acesta a spus că PMP are 42 de organizații funcționale în acest moment.

Candidații PMP la primăriile județ, stabiliți până acum, sunt:

Adamclisi – Viorel Păun

Agigea – Medgid Melec

Băneasa – Leonard Chiciu

Cerchezu – Marin Tudoran

Cernavodă – Marian Sava

Cobadin – Mariana Chiper

Corbu – Vasile Polteanu

Costinești – Dumitru Jeanu

Ciocârlia – Marian Grigoriu

Cumpăna – Virgil Senopol

Dobromir – Ionuț Leontin Ivana

Eforie – Ionuț Anghel (fost consilier PNL)

Limanu – Nicolae Crăciun

Lipnița – Gelu Cercel

Lumina – Ana Maria Ciocan

Mangalia – Mihai Crăciun

Megdigia – Iasemin Agi-Murat

Mereni – Vasile Simonca

Mihail Kogălniceanu – Iorganda Hristu

Mihai Viteazu – Dănuț Geamănu

Murfatlar – Vlădoi Ion

Negru Vodă – Iani Petcu

Năvodari – Costel Dumitrașcu

Pecineaga – Mihaela Gabriela Gârlău

Poarta Albă – Viorel Ailinci

Seimeni – Radu Vulpe

Valu lui Traian – Viorel Țugurel

Vulturu – Viorel Țigău

„Cred în dumneavoastră și cred că vom aduce un plus la numărul de aleși ai PMP. Indiferent ce vi se va transmite, Claudiu Palaz e corect cu dumneavoastră, nu vă va vinde niciodată. Nu i-am vândut și nu i-am pus pe tarabă pe niciunul din consilierii mei. Am ținut la ei, pentru că maieul e mai aproape decât cămașa. Astăzi dovedim că suntem o forță, azi PMP are funcții în administrația locală, parlamentară, județeană. În acestă campanie nu vom menaja pe cineva dacă suntem atacați. Numărul primăriilor PMP va fi mult mai mare în 2020 decât în 2016. Sunt un partener de care îmi doresc să se țină cont”, a declarat Claudiu Palaz.

Prezentarea candidaților a fost precedată de o conferință de presă la care au luat parte Eugen Tomac, Ioana Constantin și Claudiu Palaz.

„Regretăm că anul acesta fost sacrificat proiectul cu alegerea primarului în două tururi pentru că PMP a susținut acest demara politic, revenirea alegerilor în două tururi, cetățenii au șansa să îl aleagă pe cel mai bun. Este o eroare politică că s-a renunțat la acest mecanism, dar acum ne aflăm pe ultima sută de metri să mai facem ceva. PMP este pregătit oricând de orice discuții cu orice partid politic. Nu ne temem pe alegerile anticipate, în urma alegerilor europarlamentare de anul trecut prin scorul obținut am putut merge și eu și Traian Băsescu în Parlamentul European. La ora actuală PMP are 2500 de candidați pentru primăriile județene, avem o armată pregătită”, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea acesta a spus că PMP își propune să ajungă al treilea partid ca număr de aleși locali.

„Dorim să schimbăm lucrurile, susținem alegrile în două tururi, prezența într-un tur de scrutin înseamnă prezența scăzută la vot. La nivel local nu există interes din partea primarilor în ceea ce înseamnă educație, că tot spunea Eugen Tomac despre educație”, a spus Ioana Constantin.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Pro România a anunțat candidații la primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județeane Constanța a Pro România a organizat, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat candidații la trei primării din Constanța. Este vorba de comunele Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă. Sunt trei antreprenori, din care unul este și un actor. Stelică Murariu, actor de profesie, va intra în cursa pentru Corbu. Acesta este unul dintre primii antreprenori din comuna Corbu, fiind și unul dintre primii oameni care au promovat frumusețile sălbatice ale zonei Corbu. La Primăria Mircea Vodă, Pro România merge pe mâna lui Marius Bucur, iar la Cuza Vodă va candida din partea Pro România Laurențiu Căruntu.

„La nivelul comunei Corbu m-am implicat în mai multe proiecte cultural-educative, care au avut ca țintă tinerii din zonă. În ceea ce privește proiectele economice, nu este posibil ca în secolul în care trăim să nu beneficiem de gaze naturale, în condițiile în care magistrala de gaze trece la numai doi – trei kilometri de comună“, a spus Stelică Murariu.

Candidatul Pro România la Primăria Mircea Vodă, Marius Bucur, a spus s-a alăturat acestei echipe care vrea să facă ceva cu adevărat județul Constanța.

„Locuiesc în comună și cunosc cu adevărat grijile oamenilor. Am ales să candidez din mai multe motive. În primul rând, sunt nemulțumit de caracatița care s-a format în ultimii 20 de ani la nivelul Primăriei din Mircea Vodă. Sunt nemulțumiți de oamenii falși, cu vorbe frumoase, dulci și calde, dar doar atât. Sunt doar oameni care timp de patru ani nu fac nimic și se trezesc să îngrașe porcul în ajunul alegerilor. Este inadmisibil să nu avem rețea de gaze în comună, în condițiile în care conducta trece la doar 500 de metri de localitatea Mircea Vodă. Nu avem asfalt pe străzi, decât pe vreo două – trei străzi“, a spus Bucur.

La rândul său, reprezentantul Pro România la Primăria Cuza Vodă a spus că își dorește să candideze la funcția de primar pentru a aduce cu adevărat schimbarea în bine a comunei, în condițiile în care în ultimii 15 ani la conducerea Primăriei s-au perindat mai mulți primari, dar nu s-a realizat mai nimic. Laurențiu Căruntu a prezentat în cadrul conferinței de presă o situație hilară. Acesta a spus că deși la nivelul comunei s-a introdus o rețea de canalizare, dar nimeni nu și-a racordat gospodăria la ea din cauza costurilor mari. El spune că oamenii din zonă sunt săraci și că ar trebui ca locuitorii să fie racordați gratuit la rețeaua de gaze. Căruntu a mai spus că trebuie neapărat aduși investitori pentru a crea locuri de muncă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Proiect PSD: persoanele găsite incompatibile, prin raport comunicat în ultimii 3 ani, să nu poată candida la locale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect PSD îi pune pe jar pe aleșii locale pe care inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate i-a găsit incompatibili. Conform documentului, persoanele cărora Agenția Națională de Integritate le-a comunicat, prin raport oficial, cu mai puțin de 3 ani înainte de data alegerilor, că au săvârșit fapte de natura conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate nu vor putea candida pentru funcții de consilier local, primar, consilier județean și președinte de consiliu județean, potrivit unui proiect legislativ inițiat de mai mulți senatori PSD. Pe de altă parte, proiectul asigură efectivitatea dreptului de a candida și de a ocupa funcția de ales local, pentru persoanele în privința cărora a intervenit un termen de 3 ani între data alegerilor și data la care a fost întocmit raportul prin care s-a constatat conflictul de interese sau starea de incompatibilitate.

”Răspunderea civilă sau administrativă, disciplinară, pentru faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanelor aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condițiile depășirii termenului general de prescripție de 3 ani de la data săvârșirii lor. (…) La alegerile locale din anul 2020 nu pot candida și ocupa funcții de ales local persoanele care au savarșit fapte care au determinat existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, constatate prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate, în condițiile legii, comunicate cu mai puțin de 3 ani înainte de data alegerilor. Pot candida și ocupa funcții de ales local persoanele în privința cărora s-a constatat prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate, in condițiile legii, comunicate cu mai mult de 3 ani înainte de data alegerilor, că au savarșit fapte care au determinat existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate”, este prevederea din lege avută în vedere de inițiatori.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: