Connect with us

Administratie

Întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean cu conducerea spitalului Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat, astăzi, o întâlnire cu șefii de secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru a decide măsurile de prevenție suplimentare necesare în contextul posibilității  apariției virusului COVID – 19 pe teritoriul județului Constanța, precum și pentru a discuta despre pregătirea unor proiecte ce vor putea fi puse în practică în următoarea sesiune de depunere 2021 – 2027.

La discuții au participat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Cătălin Grasa, directorul medical al unității sanitare, Bogdan Obadă, precum și o echipă de specialitate din cadrul CJC – directorul general al Direcției Generale de Proiecte, Elena Georgescu și directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Mihaela Petrachi.

Astfel, în contextul pericolului apariției, în județul Constanța, a COVID – 19 s-a hotărât luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru a limita extinderea virusului în concordanță cu prevederile deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Astfel, se va realiza o procedură operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice/asimptomatice sosite pe cale aeriană/maritimă/terestră din zonele afectate cu noul Coronavirus sau prezentate la serviciile Unității de Primiri Urgențe. De asemenea, pentru a eficientiza primirea pacienților în Unitatea de Primiri Urgențe, se va realiza o separare, astfel încât copiii să fie preluați de către personalul medical într-o zonă diferită de cea a adulților.

„Comunicarea dintre mine și dumneavoastră, conducerea spitalului și șefi de secții, cei care sunteți în prima linie și cunoașteți cel mai bine ce este necesar pentru îmbunătățirea actului medical, este esențială. Doar discutând vom putea avea cele mai bune rezultate în ceea ce privește prevenția și tratarea în cazul persoanelor suspecte și/sau infectate cu COVID – 19. Sănătatea locuitorilor din județul Constanța este prioritatea zero pentru mine. În actualul context european și mondial, în care cazurile de îmbolnăvire cu noul Coronavirus sunt tot mai multe, este obligatoriu să luăm toate măsurile necesare pentru a fi pregătiți în caz de necesitate. Pentru eficientizarea prevenirii infectării locuitorilor și/ sau a răspândirii virusului COVID – 19, fac apel către toți  primarii din județ să prezinte o situație a celor din comunitate care se întorc în localitățile de baștină din afara țării și să monitorizeze cu atenție și responsabilitate maximă aplicarea restricțiilor impuse de către autoritățile centrale. Este esențial ca primarii să se implice, deoarece dumnealor cunosc foarte bine comunitățile și locuitorii, iar de aceste informări din teritoriu depind intervențiile noastre ulterioare, în caz de nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

În ceea ce privește măsurile de prevenție și pregătire atât pentru transport, cât și pentru  cazarea persoanelor suspectate de o posibilă infecție cu virusul COVID – 19, personalul abilitat din cadrul SCJU a propus achiziționarea, în regim de urgență, a 3 camere cu presiune negativă în care să fie izolați atât pacienții suspecți sau confirmați cu noul coronavirus, cât și, pe viitor, cei care prezintă o patologie ce necesită izolarea completă.

Totodată, astăzi s-a discutat și despre pregătirea proiectelor pentru următoarea sesiune de depunere pe axe de finanțare europene 2021 – 2027, astfel încât Constanța să dețină aparatură performantă.

„Îi asigur pe toți șefii secțiilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, dar și pe toți medicii, că vor beneficia de cea mai mare deschidere, atât din partea mea, cât și a colegilor mei din cadrul Direcției Generale de Proiecte aparținând Consiliului Județean Constanța pentru a pune în practică toate ideile ce au ca finalitate îmbunătățirea actului medical în unitatea sanitară”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consilului Județean Constanța.

În funcție de solicitările primite de la șefii de secții din cadrul SCJU, se va face o prioritizare, împreună cu aceștia și în cadrul viitoarei sesiuni de programare 2021 – 2027 se vor căuta axe de finațare pentru a acoperi o cât mai mare parte a necesităților unității sanitare. Vom stabili un calendar fiabil de pregătire a proiectelor, astfel încât să fie finalizate, cât mai curând, propunerile de proiecte pentru dotări.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța. Noile minibuze intră de mâine dimineață în circulație. Vezi pe ce traseu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că noile minibuze Mercedes Benz intră de mâine dimineață în circulație pe traseul nr.13 care conectează sudul de nordul orașului pe ruta Km 5 – b-dul Aurel Vlaicu – b-dul Lăpușneanu – Carrefour.

„Primăria Municipiului Constanța prin CT BUS răspunde astfel nevoilor de mobilitate ale cetățenilor prin introducerea mijloacelor de transport public local de dimensiuni mai mici care să permită accesul pe străzi înguste, unde nu au loc autobuzele mari. Abonamentele CT BUS pentru toate liniile sunt valabile și pe noul traseu.“, informează Primăria.

Minibuzele cu o capacitate de 28 de locuri și dotări de ultimă generație vor circula pe ruta: Sos. Mangaliei – str. Mugurului – str. Micșunelelor – str. Pandurului – str. Liliacului – b-dul Aurel Vlaicu – str. Dezrobirii – str. Soveja – b-dul Lăpușneanu – b-dul Aurel Vlaicu – Campus Universitar – b-dul Tomis – Carrefour – b-dul Tomis –  b-dul Aurel Vlaicu  – b-dul Lăpușneanu – str. Soveja – str. Dezrobirii – b-dul Aurel Vlaicu – str. Liliacului – str. Pandurului – șos. Mangaliei – Km 5 (cap linie Auchan).

Primăria notează că minibuzele care au intrat în flota municipalității oferă călătorilor condiții moderne și sigure de circulație.

 • Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
 • 3 uși de acces (două uși duble și una pentru șofer);
 • Rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități;
 • Sisteme de climatizare (sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului);
 • Sistem de supraveghere video: 7 camere digitale color, de înaltă rezoluție, 4 la interior și 3 la exterior;
 • Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
 • Sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate, panou interior, 1 monitor 28.6 inch;
 • Sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V – 1 A, cu aceeași funcționalitate;
 • Capabilitate Fleet Management (inclusiv un modul pentru gestiunea traseului, destinației, stațiilor și orarului de circulație, integrat în sistemul AVL existent la CT BUS);
 • Suport de biciclete;
 • WI-FI gratuit pentru călători.

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului pentru Mediu a aplicat şi pentru achiziţia a 41 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa tehnologiei de ultimă oră cu protecţia mediului înconjurător.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Colectați selectiv. Primăria Constanța și Polaris M Holding continuă să distribuie pubele galbene

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor și îi încurajează să colecteze selectiv distribuind pubele galbene pentru cei care locuiesc la case, astfel:

• Astăzi, miercuri, 23.09.2020: bulevardul I.C. Brătianu (între strada Dezrobirii și bulevardul 1 Decembrie 1918), strada Căliman, strada Constantin Hurmuzache, strada Costache Negruzzi, strada Dimitrie Anghel, strada Emil Gârleanu, strada Gheorghe Sion, intrarea Energiei, intrarea Histria, intrarea I.C. Brătianu, strada Ștefan Octavian Iosif.

• Joi, 24.09.2020: aleea Gheorghe Hanes, strada Amzacea, strada Bravilor, strada Gladiolei, strada I.L. Caragiale, strada Justiției, strada Luptători, strada Ostrov, strada slt. Chiosea Sandu, strada Vulturului.

În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Colectarea selectivă începe de acasă:

• Nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal.

• Presați/rupeți în bucăți mai mici deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod recipientul va fi folosit la capacitate maximă.

• Colectarea selectivă înseamnă reducerea cantității de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, protejarea sănătății și a mediul înconjurător. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța asfaltează Drumul Comunal 89

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că a demarat lucrările de asfaltare a Drumului Comunal 89, care asigură legătura între nodul rutier Poiana al autostrăzii A4 și DN 3C. Echipele SC Confort Urban SRL au început astăzi lucrările de asfaltare a carosabilului. Se toarnă primul strat de asfalt compus din binder. Ulterior, se va așterne stratul de uzură. Drumul comunal va beneficia de o infrastructură rutieră modernă, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt pe o lungime de 2200 de metri, arată sursa citată.

„Modernizarea DC 89 reprezintă un prim pas pentru decongestionarea traficului pe bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul I.C. Brătianu. Artera de circulație va facilita accesul autovehiculelor dinspre autostrada A4 spre DN 2A(bulevardul Tomis). Lucrările sunt corelate cu dezvoltările urbanistice din zona Constanța – Nord, fiind necesare noi amenajări pentru redistribuirea traficului rutier care să genereze creșterea fluenței și siguranței circulației rutiere.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: