Conecteaza-te cu noi

Actual

Întâlnire ad-hoc, fără rezultate! Iată ce au dorit profesorii și ce a oferit conducerea ISJ Constanța

Published

on

În cursul după-amiezii, la sediul Inspectoratului Școlar Județean a avut loc o întâlnire ad-hoc între inspectorul general Gabriela Bucovală și mai mulți profesori ai Colegiului Tehnic ”Tomis” Constanța, care se organizaseră într-un protest spontan la sediul ISJ deparece aflaseră că vor avea cu o clasă a IX-a mai puțin. În urmă cu puțină vreme, întâlnirea a luat sfârșit, însă fără rezultate mulțumitoare de partea ambelor părți. ”Ne-am întâlnit și am stat de vorbă. Mi-a părut rău că nu am avut unde să-i primesc deoarece sălile de conferință erau ocupate. Am stat de vorbă la mine în birou, în picioare.”, ne-a spus inspectorul școlar general Gabriela Bucovală. Din discuții am aflat că profesorii de la colegiul Tomis erau extrem de nemulțumiți din cauza proiectului planului de școlarizare pentru anul 2018-2019. Ei ceruseră o clasă în plus, ar fi vrut să aibă două clase a IX-a, însă acest lucru nu este posibil.” Nu avem cum să ne încadrăm în proporția respectivă deoarece chiar pe data de 7 februarie am primit adresă de la minister, prin care ni se spunea că numărul de locuri propuse pentru clasa a IX-a este în neconcordanță cu realitatea. Adică ni se-a spus clar că numărul de clase este mai mare decât numărul de elevi. ” Anul viitor vor fi 218 clase și conducerea ISJ a verificat toate cererile depuse de liceele din Constanța. Au fost foarte multe licee care au dorit cel puțin o clasă în plus, dar prin discuții civilizate s-a reușit ajungerea la un numitor comun. ”A fost singura școală care a ales să reacționeze printr-un protest spontan.” Din păcate, nici în urma discuțiilor nu s-a ajuns la o concluzie pe înțelesul tuturor. ”Erau foarte nemulțumiți de ce nu am tăiat clase de la un alt liceu. Licee care au rămas pe același număr de clase în Constanța sunt destul de multe. Îngrijorător a fost faptul că i-am întrebat de ce nu își doresc o clasă de profesională dar nu au fost de acord. Nu-și doresc așa ceva.”, ne-a spus prof. Bucovală. În mod paradoxal, în anul 2014, pentru acest liceu au fost aprobate 3 clase în care au fost înscriși 13, 5 și 7 copii. Deci nu și-au făcut clasele. Mediile cu care s-a intrat la liceu au fost foarte mici. Cele mai mici au fost între 2.75 și 3,01. În 2015, la liceu au fost doar două clase de a IX-a și s-au înscris 23, respectiv 13 elevi. În 2016 au fost tot două clase în care s-au înscris 16, respectiv 12 elevi. ”În această situație, se comasau clasele și din două făceau una. De aceea nu au fost aprobate mai multe clase, pentru că nu și le fac. Eu aș fi vrut să fie de acord cu o clasă profesională pentru că îmi doresc să dezvoltăm astfel de școli. De exemplu, Șantierul Naval cere sudori, iar noi nu le putem oferi.”, ne-a declarat prof. Bucovală.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions