Actual
Interes imens pentru „Vestigii subacvatice 2022”. Constănțenii și turiștii vor să descopere vestigiile Mării Negre

Proiectul cultural „Vestigii subacvatice 2022” a născut un interes extrem de mare în rândul constănțenilor și turiștilor. Încă de la primul anunț, sute de persoane și-au exprimat intenția să participe.
„Înscrierile au mers mult mai bine decât ne așteptam. Am fost impresionați de numărul mare al celor care ne-au sunat și bucuroși pentru că le-am putut oferi clipe minunate, pe care suntem siguri că nu le vor uita niciodată. Mulți dintre ei ne-au spus că nu se așteptau să vadă vestigii antice în Marea Neagră. Ne-au mai spus ceva: că este cea mai frumoasă amintire pe care au avut-o vreodată la mare. Și că vor să se întoarcă.”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.
Într-adevăr, cei care participă la proiect pot vedea vestigii ale zonei de est a cetății antice Tomis, aflate în prezent sub apele Mării Negre, în zona Cazino Constanța. Acestea se află la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri și nu mai departe de 500 de metri de mal. Dacă vreți să participați, trebuie să vă grăbiți, pentru că nu mai sunt multe locuri libere. Scufundările se fac în zilele de lucru ale săptămânii, până pe 5 august, dar primele săptămâni sunt deja ocupate. Înscrieri, în limita locurilor disponibile, se pot face pe pagina de facebook a proiectului sau la tel. 0721905334, între orele 10:00 și 20:00.
„Subliniem că scufundările se fac împreună cu ghizi-scafandru arheolog, iar vizitele sunt inofensive pentru situl arheologic. Vestigiile se pot observa de la o distanță de minimum un metru.“, spun organizatorii.
Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Buget total al proiectului: 167.500 lei, din care 150.000 lei finanțare și 17.500 lei contribuție proprie a beneficiarului.
Comments
Programul social “Litoralul pentru toți”, ajuns la ediția cu numărul 41, începe în acest an pe data de 28 august și durează până la finalul sezonului. În această perioadă, turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon, arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Până în prezent și-au anunțat participarea 27 hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, dar până la data la care se va da startul programului, FPTR estimează că se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri ce vor pune la dispoziția turiștilor un număr de circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte.
”În ciuda scurtării vacanței de vară a elevilor și a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, “Litoralul pentru Toți” este un program așteptat și dorit atât de românii care s-au bucurat deja de o vacanță în plin sezon, cât și de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral. Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă și îi îndemn pe turiști să rezerve în această perioadă pentru că prețurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinațiile concurente, iar vremea se anunță a fi însorită și călduroasă toată luna septembrie”, declară Dragoș Răducan, președintele FPTR.
Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 75% mai mici față de cele din vârf de sezon, iar sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopți de cazare.
Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 41 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Detaliile privind hotelurile incluse în programul Litoralul pentru Toți se găsesc pe site-ul www.fptr.ro. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism.
Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura federație patronală cu reprezentativitate legală la nivel de sector de activitate “turism, hoteluri restaurante”, având în componență societăți comerciale din turism care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, gestionând, într-o pondere covârșitoare, capital românesc.
Comments
- Administratie3 săptămâni ago
Primăria Constanța va amplasa, în fiecare cartier, containere speciale de colectare a deșeurilor voluminoase
- Administratie2 săptămâni ago
Primar din județul Constanța, CONDAMNAT la 2 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual
- Actual4 săptămâni ago
Consilier local, prins la furat de produse petroliere din camioane. Vezi unde s-a întâmplat
- Actual2 săptămâni ago
Tamponare în lanț pe Autostrada A2 București-Constanța
- Actual4 zile ago
Tânăr de 21 de ani, preluat de elicopterul SMURD de pe plaja Gosip din Costinești
- Politica3 săptămâni ago
Țuțuianu îl contestă pe Stroe? Fostul președinte al CJC vrea să candideze pentru șefia PSD Constanța
- Actualo săptămână ago
Șeful și inspectorii ANPC, agresați și amenințați cu moartea, la controalele cu mascați din Costinești
- Societate4 săptămâni ago
Doliu în Armata Română. A murit generalul Constantin Zeca