Connect with us

Actual

Internetul, prieten sau duşman? Lecţii pentru elevii constănţeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Featured Image

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informativ-preventive în rândul elevilor clasei a-II-a, din cadrul Liceului Teoretic Nicolae Dumitrescu, din localitatea Cumpăna, județul Constanța.  Scopul acțiunii este prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, cei mici fiind încurajați să participe la o oră interactivă, privind importanța regulilor de circulaţie, dar și siguranța acestora, în ceea ce privește mediul online – ,,internetul, prieten sau dușman?” Polițiștii le-au vorbit copiilor despre atenția sporită de care trebuie să dea dovadă când se deplasează pe stradă, respectând regulile de circulație, la finalul orei, fiind premiați cu legitimații ,,Polițist Rutier pentru o zi”și  calendare cu recomandări și sfaturi preventive. Totodată, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au vizitat clubul de pensionari, din cartierul Poarta 6, precum și piața agroalimentară din proximitate, unde au desfăşurat activităţi preventive a infracţiunilor de tâlhărie, furt din locuință și înșelăciune. Poliţiştii au transmis persoanelor vârstnice sfaturi privind adoptarea unor măsuri minime de siguranță, precum asigurarea ferestrelor și a ușilor de acces a locuințelor, astfel încât producerea unor fapte de natură penală să fie diminuată, oferindu-le pliante cu sfaturi şi recomandări, în  cadrul Programului Național de Prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: O femeie de 89 de ani, agresată de propriul fiu

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

O femeie în vârstă de 89 de ani din municipiul Constanța a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție, la data de 17 ianuarie a.c., despre faptul că fiul ei, de 66 de ani, i-ar fi adresat injurii și amenințări pe baza unor neînțelegeri în familie.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului conform procedurilor legale, acesta fiind evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță minimă de 200 de metri. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, potrivit polițiștilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tragedie în județul Constanța: Și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de azi, în localitatea Săcele din județul Constanța a avut loc o dramă. Un bărbat și-a omorât fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă.

În jurul orei 14.20, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la un eveniment petrecut pe raza comunei Săcele. Din primele informații se pare că un bărbat, de 47 ani, ar fi agresat-o pe fiica sa, de 14 ani, căreia, conform primei declarații, i-a injectat, posibil cu o seringă, o substanță, fapt ce a condus la decesul minorei.

Ulterior se pare ca a încercat să se sinucidă, tot prin injectare cu o substanță necunoscută.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un constănțean cu un cazier bogat a fost prins foarte beat la volan și fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool în aer pur expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 18 ianuarie, conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei după-amieze va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Nu este dificil de crezut că va fi arestat dat fiind cazierul pe care îl are bărbatul.

Furt, furt calificat, ultraj, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, tentativa de omor, trafic de minori și infracțiuni rutiere sunt infracțiunile pentru care, începând cu anul 1989, bărbatul a fost de mai multe ori la închisoare. În urmă cu câteva zile, de-abia ieșise din spatele gratiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: