Connect with us

Actual

Între Mircea Vodă și Satu Nou, accident grav între un TIR și un autoturism. Elicopterul, la fața locului

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, între localitățile Mircea Vodă și Satu Nou a avut loc un grav eveniment rutier în urma căruia o persoană a rămas încarcerată.

Potrivit IPJ Constanța, o  femeie conducea un autoturism dinspre Medgidia către Cernavodă, iar la un moment dat a efectuat manevra de depășire, moment în care a intrat în coliziune cu un TIR, care circula din contrasens.

La  fața locului este elicopterul smurd. Femeia este resuscitată.

Știre în curs de actualizare.

Update: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 22C, între localităţile Satu Nou şi Mircea Vodă, judeţul Constanţa, a avut loc o coliziune frontală între un autoturism şi un autotren. O persoană a decedat în urma impactului. Circulaţia rutieră este întreruptă, la faţa locului fiind solicitată intervenţia unui elicopter SMURD.

Update2: Femeia care a decedat în urma acestui eveniment rutier era în vârstă de 42 de ani și avea domiciliul în Arad.

Update3: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța:

Astăzi, în jurul orei 13, o femeie de 42 de ani a condus un autoturism pe DN 22C în afara localității Satu Nou, dinspre Medgidia către Cernavodă şi ajungând la km 19, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de autoturisme, moment în care a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, ce tracta o semiremorcă, condusă de un bărbat, de 65 de ani, din sens opus.

În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a conducătoarei auto.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ultima zi în care contribuabilii cu datorii la bugetul local pot beneficia de anularea obligațiilor bugetare accesorii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi este ultima zi în care contribuabilii cu datorii la bugetul local pot beneficia de anularea obligațiilor bugetare accesorii conform prevederilor H.C.L. nr. 424/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale la nivelul municipiului Constanța.

Pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, în cursul zilei de azi debitorii trebuie să:
– achite integral toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018,inclusiv, datorate bugetului local;
– achite integral toate obligațiile bugetare principale și accesoriile datorate bugetului local cu termene de plată cuprinse între 01 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019, inclusiv (până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor);
– depună o cerere de anulare a accesoriilor.

Cererea poate fi trimisă online, pe mail, prin poștă sau depusă la ghișeele SPIT, situate la următoarele adrese:
• Agenția fiscală nr.1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, mail: ag1@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.2, Strada Nicolae Grindeanu, nr.66, mail:ag2@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.3, Strada Sulmona, nr.22, mail: ag3@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.4, Strada Badea Cârțan nr. 3, mail: ag4@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), mail: ag5@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr. 6 , Bd. Tomis nr. 112, mail: ag6@spit-ct.ro.

Formularele tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcate de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice .
Programul de lucru cu publicul luni: 08.30-16.30.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: O mașină a intrat într-un copac. O femeie însărcinată a fost rănită

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în județul Constanța a avut loc un eveniment rutier, soldat cu rănirea unei femei însărcinate,  Accidentul a avut loc pe DJ 395,  la ieșirea din localitatea  Chirnogeni spre Plopeni.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, este vorba despre un accident rutier ușor, provocat de o femeie, care se afla singură în autoturism. Femeia a pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat. Din fericire, a fost rănită ușor.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului a ajuns un echipaj Saj C2, pentru a acorda primele îngrijiri medicale. Pacienta, gravidă, este conștientă  și are un traumatism la șold.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

După 5 ani, dosarul tragediei aviatice de pe lacul Siutghiol a fost CLASAT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Procurorii de la Secţia Parchetelor Militare au clasat cauza atât în ceea ce privește infracţiunile de ucidere din culpă pentru modul în care au acționat piloții, cât și pentru cele privind activitățile desfășurate de operatorii de la serviciile de urgență și de angajați ai ISU, relatează Agerpres.

Este vorba despre prăbușirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol din Constanța, în urma căruia toți cei patru membri ai echipajului, doi piloți, o doctoriță și o asistentă medicală, au murit în apa de 2 grade a lacului. Era 15 decembrie 2014. 

Procurorii militari au dispus clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, cu privire la acţiunile/inacţiunile pilotului şi copilotului elicopterului, care au avut ca urmare decesul medicului Laura Vizireanu şi al asistentei medicale Gabriela Camelia Harton, „întrucât a intervenit decesul făptuitorilor”.

De asemenea, s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, cu privire la activităţile desfăşurate de operatorii din cadrul Biroului Răspuns Apel Unic de Urgenţă 112 Constanţa, vizând preluarea apelurilor de urgenţă şi alertarea structurilor specializate de intervenţie.

Procurorii militari au dispus clasarea și pentru măsurile luate pentru căutarea și salvarea victimelor, fiind vizate activităţile de intervenţie desfăşurate de lucrătorii din ISU „Dobrogea”, de polițiștii și jandarmii din Constanța, dar și de medicii de la Ambulanță și de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, „întrucât aceste acţiuni nu s-au interpus în lanţul cauzal care a determinat decesul victimelor, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni”.

Elicopterul prăbuşit fusese achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012 şi fusese transferat cu o lună înainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

Elicopterul SMURD cu patru persoane la bord, doi piloţi şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa, prăbușit pe 15 decembrie 2014 în lacul Siutghiol, se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

Aeronava nu îndeplinea condiţiile tehnice pentru a opera pe mare, pentru că nu era dotată cu pilot automat şi baliză pentru semnalizare în caz de accident aviatic pe mare.

Conform MAI, temperatura apei lacului Siutghiol, în momentul prăbuşirii elicopterului, era de 2 grade Celsius, ceea ce făcea ca supravieţuirea conştientă a victimelor accidentului să fie  de cel mult 12 minute, iar supravieţuirea generală de cel mult 20 de minute.

Presa a relatat în ziua accidentului mai multe nereguli înregistrate în operațiunile de salvare. De exemplu, un echipaj al ISU a ajuns pe lacul Siutghiol fără a avea motorul bărcii funcțional, astfel încât oamenii au fost nevoiți să vâslească.

Datele prezentate de autorităţi au aratăt, totodată, că prima victimă a fost scoasă din apă la o jumătate de oră după apelul la 112, de câțiva pescari aflaţi în zonă, în timp ce prima intervenție a scafandrilor a avut loc la o oră de la apel. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: