Connect with us

Actual

Invazia de țânțari determină O NOUĂ dezinsecție la Năvodari! Tot cu avionul…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Datorită invaziei de țânțari în zonele învecinate cu lacurile Siutghiol, Tașaul, Canalul Dunăre – Marea Neagră și Balta lui Mihai, la nivelul primăriei din Năvodari s-a luat decizia ca în următoarele 3 zile: joi – 31.05.2018, vineri – 01.06.2018, sâmbătă- 02.06.2018, să se dea iarăși cu soluție insecticid împotriva țânțarilor de apă cu ajutorul avionului.

Reamintim că pe data de 22 mai, primăria orașului Năvodari aducea la cunoștință că în zilele de joi – 24.05.2018 și vineri – 25.05.2018, între orele 06:00 – 09:00, se va organiza acțiunea de dezinsecție cu avionul pe raza administrativă a orașului cu insecticid pentru efectuarea dezinsecției țânțarilor, muștelor, căpușelor, ploșnițelor, păianjenilor și viespilor din oraș. Produsele folosite nu sunt toxice pentru plante, animale și oameni, substanțele folosite fiind avizate de Ministerul Sănătății.

Locuitorii orașului Năvodari, care au avut și au în continuare probleme cu țânțarii au reacționat la aflarea știrii că se va face o nouă dezinsecție. O doamnă ne-a declarat că parcă țânțarii sunt din ce în ce mai mulți și mai mari. O alta a spus că dacă la prima dezinsecție ar fi dat cu soluție eficientă, aceștia ar fi dispărut.

Cel mai drăguț comentariu a venit tot din partea  unei doamne, care și-a manifestat speranța că de această dată dezinsecția se va face cum trebuie: ”La ultima stropire zici că s-a stropit cu țânțari, nu cu soluție împotriva lor. Mai au puțin și ne mănâncă de tot… Este ceva de nedescris. Aseară eram în curte și la cât de mulți erau scoteau un zumzet ciudat..!”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: