Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Investiții de 1,5 miliarde de euro în sistemul de irigații

Published

on

Guvernul a aprobat modificarea programului național de reabilitare a infrastructurii de irigații din România, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Această sumă reprezintă total fondurilor alocate de la bugetul național până în anul 2027, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Astăzi în ședința de Guvern a fost aprobată lista pentru amenajările de irigații pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică. Totodată, și modificarea programului național de reabilitare a infrastructurii prinicpale de irigații din România în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă totalul fondurilor alocate de la bugetul național până în anul 2027. Mai concret, cu această finanțare va crește viabilitatea economică a sistemelor de irigații, amenajându-se chiar sisteme noi, de la 101 la 189, ridicându-se astfel de la 1,8 milioane de hectare susprafața irigată a României la 2,6 milioane de hectare”, a declarat Dan Cărbunaru, informează Mediafax.

Conform acestuia, se prevede și înființarea a 50 de amenajări de desecare și drenaj pentru 695.000 de hectare și creșterea numărului de amenajări de irigații de la 89, inclusiv canalul Siret-Bărăgan, în prima sa etapă, la 156.

„Modificarea perioadei de implementare a planului național de irigații până la sfârșitul anului 2027 va fi complementară programării din Planul Național Strategic, urmând ca să fie sprijinite investițiile și în infrastructura secundară de irigații, dar și investițiile în sisteme de irigații la nivelul fermei cu 500 de milioane de euro din bani europeni”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Acesta susține că Ministerul Agriculturii își propune astfel ca sistemul de irigații din România să poată beneficia de un sprijin financiar mai mare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions