Connect with us

Actual

Investiții de aproape 15 milioane de lei la Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru creșterea siguranței traficului de pasageri

Published

on

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat, în urmă cu două zile, contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Creșterea siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”. Cei din conducerea aeroportului spun că, prin acest proiect, își propun să crească siguranța traficului de pasageri.

Dotările propuse au ca scop creșterea siguranței operațiunilor aeronautice care se desfășoară pe aeroport, susținerea creșterii traficului aerian prin oferirea de servicii diversificate, de calitate și la timp, îmbunătățirea condițiilor de operare a aeronavelor și asigurarea siguranței în condiții meteorologice nefavorabile. Astfel, proiectul „Creșterea siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța” contribuie la creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului, implicit la îmbunătățirea condițiilor de siguranță și de securitate ale acestuia.“, notează conducerea Aeroportului într-un comunicat.

Valoarea totală a proiectului este în valoare de 14.237.057,47 lei din care valoarea cofinanțării UE este de 10.179.413,30 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 49 luni, respectiv între  data 01.12.2018 și 31.12.2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Proiectul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta