Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Investiții de interes major pentru Constanța, în energie şi educație, prin PNRR

Published

on

Marian Crusoveanu

Investiții de interes major pentru Constanța, în #energie şi #educație, prin PNRR, anunță deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

“27 de milioane de euro pentru învățământul dual, prin PNRR, pentru dezvoltarea şi dotarea campusului profesional „Ovidius Engineering Hub”. Ministrul Educației a făcut publică lista cu rezultatele finale ale evaluării proiectelor depuse. Consorțiul regional din care fac parte Universitatea „Ovidius”, 6 primării, 12 licee tehnologice, operatori economici, asociații patronale și profesionale, Instituția Prefectului, IȘJ Constanța, CCINA și CNCAN, a primit cel mai mare punctaj din Regiunea Sud-Est. Domeniile prioritare în care vor fi pregătiți elevii și studenții, în sistemul de învățământ dual, vor fi: inginerie chimică, științe inginerești aplicate, inginerie energetică, inginerie mecanică, inginerie industrială, construcții și instalații, agricultură și inginerie agroalimentară. Guvernul României a aprobat trecerea CET Palas din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Constanța. Acest demers este unul necesar pentru finanțarea obținută prin PNRR de către Primăria Constanța pentru construirea noului #CET. Proiectul va deveni etalon la nivel național, investiție care se ridică la peste 135 de milioane de euro. Construirea noului CET va fi o soluție pe termen lung și va produce energie electrică, căldură și apă caldă”, transmite liderul PNL Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions