Connect with us

Politica

Investiții la Spitalul Județean Constanța. Președintele CJ promite RMN și CT noi!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Spitalele Județene din mai multe orașe din țară urmează să fie dotate cu echipamente de radioterapie, necesare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice. Printre județene care intră în programul Ministerului Sănătății se află și județul Constanța. Ieri, la București, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat documentele oficiale privind derularea acestui proiect. Astăzi, la Constanța, șeful administrației județene, împreună cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”, dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța, dr. Erdin Borgazi și directorul Unității de Asistență Medico – Sociale Agigea, dr. Ovidiu Preda, a punctat faptul că demersurile au fost începute de ceva timp și și-a exprimat încrederea că, de anul viitor, bolnavii de cancer din județul Constanța își vor putea efectua tratamentele aici, nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri la București ori cine știe pe unde pentru a beneficia de aparatură de specialitate.

“În vara anului viitor va fi funcțional, iar bolnavii nu vor mai fi nevoiți să meargă la București. Investiția este de 1,8 milioane euro fără TVA, aparatura este de nivel european, modernă. Investițiile în infrastructura de sănătate sunt importante. De asemenea, vă anunț faptul că, în premieră, am avut discuții cu ministrul Sănătății să aducem un RMN nou și un Computer Tomograf, iar în ședința CJC vom face demersuri să preluăm Casa Soarelui pentru ca bolnavii să beneficieze de tratament de specialitate într-o clinică de specialitate. În altă ordine de idei, cer performanță de la managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța. Le-am dat termen să vină cu solicitări pe termen scurt și mediu”, a declarat președintele CJ Constanța în cadrul conferinței de presă. Mai multe informații, în video:

Medicii școliți în București vor trata bolnavii de cancer din județul Constanța

La rândul său, managerul Spitalului Județean Constanța, dr Cătălin Grasa, cel căruia șeful CJ Constanța i-a dat ultimatum pentru activitatea sa și rezolvarea problemelor cu care se confruntă unitatea medicală, a spus că spitalul se prezintă într-o formulă nouă, că va continua programul de transparentizare a activității, iar la capitolul probleme a punctat suprapopularea, decalajul între secții și problemele legate de modernizare.

“Estimez că vom începe activitatea undeva în vara anului viitor. La ora actuală, unul dintre cei doi medici deja lucrează pe acest tip de aparat, este în București și va plecat, în scurt timp și celalalt medic radiolog. De asemenea, fizicianul pe care îl avem va face pregătirea în București pentru aceste echipamente”, a spus doctorul Grasa. Mai multe explicații în video:

Este nevoie de morgă și suplimentare de paturi pentru bolnavii cu afecțiuni pulmonare la Spitalul TBC

Prezent la conferința de presă, dr Erdin Borgazi, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța, a spus că unitatea medicală seaflă în reorganizare. Clădirea are o capanitate de 140 de paturi, sunt 55 de pacienți intrenați, dintre care 5 au fost cu TBC, restul având afecțiuni pulmonare. “Constat că avem o scădere a bolnavilor de TBC, ceea ce ste îmbucurător pentru noi. Trebuie să creștem numărul paturilor pentru cei cu afecțiuni pulmonare. În ceea ce privește obiectivele pe termen scurt, mi-am propus că facem demersuri pentru achiziționarea de aparatură, bronhoscop și microscop optic și finalizarea achiziției pentru ecograf și defibrilator. Totodată, avem nevoie de morgă și lifturi exterioare. De asemenea, clădirea a fost construită în anul 1932 și este nevoie de anvelopare, iar gardul este vechi și unitatea medicală necesită o împrejmuire. Revenind la partea medicală, avem nevoie de serviciu de internări, per total fiind în proces de autorizație”, a spus medicul Borgazi.

Promisiuni pentru extinderea Unității de Asistență Medicală de la Agigea

Directorul Unității de Asistență Medico – Sociale Agigea, dr. Ovidiu Preda, a prezentat activitatea instituției a cărei activitatea o coordonează și a spus că recent a fost finalizat proiectul privind aducțiunea gazului metan, că toate autorizațiile sunt la zi pentru următorii 5 ani. De asemenea, medicul Preda a spus că anul viitor au în proiect o instalație de neutralizare a deșeurilor umane și a amulțumit administrației județene pentru implicare. La rândul său, șeful administrației județene a promis că anul viitor va fi finalizată și extinderea, în prezent unitatea medicală de la Agigea are 65 de angajați.

Drept concluzii, președintele CJ Constanța le-a reamintit managerilor unităților medicale aflate în subordinea administrației județene că va avea un birou în fiecare dintre acestea, va aștepta săptămânal rapoarte de activitate și speră ca această colaborare să fie, în primul rând, în interesul cetățenilor județului.

Amintim că, joi, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a celor cinci unități. Contractele au fost semnate de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că prin achiziția acestor echipamente se continuă proiectul cu Banca Mondială.

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: