Connect with us

Actual

Investiții mari pentru bunăstarea vedetelor din Delfinariul constănțean

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Știrile legate de construcția unui bazin mult mai voluminos la Delfinariul din Constanța au făcut vâlvă la nivel internațional. Intențiile de a construi un bazin de trei milioane de litri, în care vor încăpea șase delfini, dar și planurile de a aduce mai multe vedete la Delfinariul Constanța, au generat reacții de toate felurile. În legătură cu acest lucru, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), Adrian Bîlbă, a făcut o serie de precizări pentru a clarifica anumite chestiuni. 

”Am spus că vrem să facem un bazin de trei milioane de litri, care ar putea adăposti și șase delfini, așa cum recomandă asociațiile de profil, am spus că există delfinarii în Europa care, neavând aceste volume de apă, au fost nevoite să-și închidă porțile și care au delfinii spre ofertă, cum este cazul Delfinariului Barcelona. Nu este cazul să preluăm delfinii din Barcelona, din cel puțin două motive.  În primul rând, pentru că nu avem nici o discuție antamată în acest sens. În al doilea rând, pentru că proiectul nostru este viitor, ce va începe anul acesta, la nivel de proiect tehnic și va urma, în anii următori, perioada de construcție. Or, Delfinariul din Barcelona deja este în situația în care a negociat transferul celor patru exemplare de delfini, pe care le mai au, în alte delfinarii din Europa. Deci NU SE PUNE PROBLEMA SĂ TRANSFERĂM DELFINI DIN BARCELONA. Acesta a fost doar un exemplu de Delfinariu european care, nefiind în concordanță cu standardele privitoare la volumele de apă, s-a închis. Motivul pentru care îmi doresc un bazin mai mare pentru Delfinariul din Constanța este tocmai atingerea standardelor recomadate de organizațiile internaționale de profil, pentru bunăstarea mamiferelor marine”, a declarat directorul CMSN.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: