Conecteaza-te cu noi

Actual

Investiții mari pentru bunăstarea vedetelor din Delfinariul constănțean

Published

on

Știrile legate de construcția unui bazin mult mai voluminos la Delfinariul din Constanța au făcut vâlvă la nivel internațional. Intențiile de a construi un bazin de trei milioane de litri, în care vor încăpea șase delfini, dar și planurile de a aduce mai multe vedete la Delfinariul Constanța, au generat reacții de toate felurile. În legătură cu acest lucru, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), Adrian Bîlbă, a făcut o serie de precizări pentru a clarifica anumite chestiuni. 

”Am spus că vrem să facem un bazin de trei milioane de litri, care ar putea adăposti și șase delfini, așa cum recomandă asociațiile de profil, am spus că există delfinarii în Europa care, neavând aceste volume de apă, au fost nevoite să-și închidă porțile și care au delfinii spre ofertă, cum este cazul Delfinariului Barcelona. Nu este cazul să preluăm delfinii din Barcelona, din cel puțin două motive.  În primul rând, pentru că nu avem nici o discuție antamată în acest sens. În al doilea rând, pentru că proiectul nostru este viitor, ce va începe anul acesta, la nivel de proiect tehnic și va urma, în anii următori, perioada de construcție. Or, Delfinariul din Barcelona deja este în situația în care a negociat transferul celor patru exemplare de delfini, pe care le mai au, în alte delfinarii din Europa. Deci NU SE PUNE PROBLEMA SĂ TRANSFERĂM DELFINI DIN BARCELONA. Acesta a fost doar un exemplu de Delfinariu european care, nefiind în concordanță cu standardele privitoare la volumele de apă, s-a închis. Motivul pentru care îmi doresc un bazin mai mare pentru Delfinariul din Constanța este tocmai atingerea standardelor recomadate de organizațiile internaționale de profil, pentru bunăstarea mamiferelor marine”, a declarat directorul CMSN.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions