Connect with us

Administratie

Investițiile anului 2018 la Nisipari: școală, grădiniță, parc, biserică

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Anul 2018 va rămâne unul de referință pentru localitatea Nisipari. Primăria Castelu, care administrează această localitate, a reușit să atragă fonduri guvernamentale importante pentru două proiecte de infrastructură educațională. Astfel, pe 20 august 2018 autoritatea locală a semnat contractul pentru execuția unei școli noi, în valoare de peste jumătate de milion de euro. Vorbim aici de o clădire cu regim de înălțime P+1, cu o suprafață la sol de 470 de metri pătrați și o suprafață construită de 940 de metri pătrați. Lucrarea se află în execuție, pe un teren din curtea școlii vechi din Nisipari. Școala veche va rămâne și ea în circuitul educațional după inaugurarea școlii noi, urmând să servească în principal pentru opționale, laboratoare și activități extra-curriculare. Fondurile au fost atrase din Programul Național de Dezvoltare Locală, din capitolul destinat modernizării satului românesc.

Citește și:

La Nisipari începe construcția unei școli moderne cu fonduri atrase de peste jumătate de milion de euro

La mai puțin de două luni de la demararea proiectului menționat mai sus, mai exact pe 15 octombrie 2018, Primăria Castelu a semnat un nou contract pentru constuirea unei grădinițe moderne. Acest proiect are valoarea de 1,3 milioane de lei. Și în acest caz vorbim de fonduri atrase de administrația locală de la Guvernul României. Grădinița actuală funcționează într-un imobil pus la dispoziția comunității de primarul Nicolae Anghel, însă grație acestui proiect este posibil ca micuții din Nisipari să aibă grădiniță nouă începând cu anul școlar 2019-2020. Imobilul va avea regim de înălțime parter, patru săli de grupă principale, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul cornul și laptele, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare. Terenul alocat acestui proiect se află peste drum și peste un canal de șoala nouă, în zona parcului din Nisipari. La întâlnirea cu reprezentantul Ministerului și constructorul lucrării, primarul comunei Castelu a declarat că administrația locală va investi din resurse proprii pentru dalarea canalului și constuirea unei pasarele pietonale cu elemente de siguranță.

Citește și:

Primăria Castelu începe construcția unei grădinițe moderne la Nisipari, cu fonduri atrase

În aceeași zonă se află și sala de sport dată în folosință în guvernarea 2001- 2004. Administrația locală a investit anul acesta bani pentru repararea acoperișului sălii de sport.

Tot în 2018, Primăria Castelu a ecologizat o fostă groapă de gunoi din Nisipari, pregătind terenul altădată inundat de deșeuri pentru construirea unui parc. Ecologizarea a costat 136.000 de lei plus TVA. Acțiunea a avut loc în luna iulie 2018, când, preț de mai multe zile, 15 camioane au cărat în continuu gunoiul la o groapă autorizată. Acțiunea a fost una foarte importantă, deoarece administrația locală a adoptat un PUZ pentru o zonă mai amplă, în care este inclusă și fosta groapă de gunoi, în vederea dezvoltării unui cartier de locuințe. Fosta groapă neutorizată va fi transformată în parc, iar terenurile incluse în PUZ vor fi sistematizate și dotate cu utlități (curent, rețea de apă, drumuri publice asfaltate) pe baza unui proiect în valoare 7,7 milioane de lei cu fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Citește și:

Groapa de gunoi de la Nisipari se transformă în parc. Ecologizarea a costat 136.000 de lei

Trebuie să mai spunem că, tot în 2018, a avut loc o dezbatere publică la Nisipari în vederea transmiterii serviciului public de alimentare cu apă către RAJA SA Constanța. Ulterior dezbaterii, Consiliul Local Castelu a adoptat o hotărâre locală privind transmiterea serviciului în gestiunea delegată a SC RAJA SA. Compania de apă va investi în modernizarea și extinderea rețelei existente, iar pe viitor și în  înființarea rețelei de canalizare.

În sfârșit, tot în 2018, Primăria a investit în realizarea picturii interioare la biserica nouă din Nisipari, cu hramul Sfântul Nicolae.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

(VIDEO) Țuțuianu vrea să reabiliteze Teatrul de Vară din Mamaia după o critică devastatoare a lui Dan Negru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, Festivalul de la Mamaia se va ține în Teatrul de Vară din stațiune, care urmează să fie reabilitat.

„Suntem în procedură de licitație în ceea ce privește reabilitarea Teatrului de Vară. Și aici îi mulțumesc lui Claudiu Palaz (vicepreședintele CJC, n.r.) pentru că s-a zbătut ca acest proiect să prindă contur și să reușească să inițieze proiectul prin care acest teatru de vară va fi reabilitat“, a spus Țuțuianu.

Șeful CJC i-a recunoscut meritele lui Claudiu Palaz pentru derularea unor proiecte privind reabilitarea mai multor obiective.

„Sunt câteva proiecte pentru care Claudiu (Palaz, n.r.) a muncit foarte mult, vorbim de noul sediu al IML, de modernizare a Policlinicii 2“, a spus Țuțuianu.

Șeful CJ Constanța a declarat faptul că Teatrul de Vară din Mamaia va fi reabilitat din fondurile Consiliului Județean Constanța, iar valoarea lucrărilor se ridică la 4 milioane de lei.

Reacția șefului CJ Constanța vine după ce prezentatorul TV Dan Negru a arătat, într-o filmare pe Facebook, ce s-a ales de Teatrul de Vară unde au debutat mari artiști ai României.

 

Mamaia. Teatrul de Vară . Dezastru ! L-am prins live, că altfel de de necrezut. Și dacă tot e Marcel Pavel omul zilei, pe scena asta i-am prezentat acu' vreo 20'de ani debutul la Festivalul Mamaia când își lansa "Frumoasa mea". Asta e ce a mai rămas 🤬🤬🤬( si ca sa nu-mi blocheze din nou contul, v-o spun codat : #..ă…n…gur…ă )

Publicată de Dan Negru pe Sâmbătă, 20 iunie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pe unde se mai asfaltează în municipiul Constanța. Vezi graficul de lucrări planificat de Confort Urban SRL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Infrastructură pietonală și rutieră în curs de reabilitare în mai multe zone din oraș.

Intervențiile asupra zonei destinate circulației pietonilor progresează pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de  strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis și pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și bulevardul Mamaia a bulevardului Tomis.

Pe strada Dumbrăveni din cartierul Palazu Mare reabilitarea trotuarelor este aproape de finalizare.

Conform graficului de lucru, în această săptămână, lucrări de modernizare a carosabilului au loc pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului și pe strada Yokohama.

În ceea ce privește amenajarea de parcări rezidențiale, echipele SC Confort Urban SRL vor acționa cu utilaje de asfaltare pe terenul delimitat de străzile Dionisie cel Mic și Ștefăniță Vodă în timp ce pe bulevardul Tomis, în zona Liceului Internațional de Informatică, se pregătește infrastructura unei noi parcări.

În cartierele Compozitorilor și KM 5, se reamenajează carosabilul pe străzile Nicolae Kirculescu și Prelungirea Meșterul Manole.

Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările reabilitate și la sensurile giratorii. Totodată, se montează indicatoare rutiere în mai multe locații din oraș și se recondiționează echipamentele de semaforizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

PSD și PNL au fumat pipa păcii. Aleșii județeni au bătut palma pentru banii alocați primăriilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După două ședințe cu scandal, în care și-au aruncat cuvinte grele, aleșii județeni de la PSD și PNL au bătut palma și s-au înțeles asupra sumelor pe care le vor aloca către primării pentru dezvoltare locală și plata arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile). Astăzi ar fi trebuit să aibă loc două ședințe extraordinare pe tema alocărilor bugetare, una convocată mai întâi de liberali, iar alta de președintele PSD al Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Fiecare parte a propus propria variantă de alocări. Pentru ca ridicolul situației să nu fie și mai mare, înaintea primei ședințe extraordinare, celor două părți, alături de PMP și ALDE s-au pus la masă și au negociat sumele care vor fi alocate. Astfel, după două ore de discuții, a „ieșit fum alb“ de la discuții, astfel că PSD-iștii și PNL-iștii s-au înțeles.

„Astăzi, rațiunea a învins pasiunile politice. Consilierii județeni responsabili au dovedit că și-au respectat mandatul. Au pus interesele cetățenilor din județul Constanța înaintea intereselor personale, de grup sau de partid“, a declarat Țuțuianu.

Iată sumele care au fost alocate pentru primării din cotele defalcate din impozitul pe venit în anul 2020

23 August 900.000 de lei

Adamclisi 300.000 de lei

Agigea 150.000 de lei

Albești 600.000 de lei

Aliman 300.000 de lei

Amzacea 200.000 de lei

Băneasa 300.000 de lei

Bărăganu 250.000 de lei

Castelu 800.000 de lei

Cerchezu 250.000 de lei

Cernavoda 400.000 de lei

Chirnogeni 400.000 de lei

Ciobanu 400.000 de lei

Ciocârlia 250.000 de lei

Cobadin 300.000 de lei

Cogealac 300.000 de lei

Comana 150.000 de lei

Constanta 2.000.000 de lei

Corbu 300.000 de lei

Costinești 400.000 de lei

Crucea 250.000 de lei

Cumpăna 516.000 de lei

Cuza Vodă 300.000 de lei

Deleni 300.000 de lei

Dobromir 264.878 de lei

Dumbrăveni 300.000 de lei

Eforie 400.000 de lei

Fântânele 300.000 de lei

Gârliciu 250.000 de lei

Ghindărești 339.798 de lei

Grădina 350.000 de lei

Hârșova 800.000 de lei

Horia 300.000 de lei

Independența 300.000 de lei

Ion Corvin 350.000 de lei

Istria 300.000 de lei

Limanu 316.202 de lei

Lipnița 300.000 de lei

Lumina 300.000 de lei

Mihail Kogălniceanu 600.000 de lei

Mangalia 300.000 de lei

Medgidia 300.000 de lei

Mereni 300.000 de lei

Mihai Viteazu 300.000 de lei

Mircea Vodă 300.000 de lei

Murfatlar 400.000 de lei

Năvodari 500.000 de lei

Negru Vodă 300.000 de lei

Nicolae Bălcescu 350.000 de lei

Oltina 300.000 de lei

Ostrov 300.000 de lei

Ovidiu 400.000 de lei

Pantelimon 300.000 de lei

Pecineaga 350.000 de lei

Peștera 300.000 de lei

Poarta Alba 600.000 de lei

Rasova 200.000 de lei

Săcele 300.000 de lei

Saligny 300.000 de lei

Saraiu 400.000 de lei

Seimeni 250.000 de lei

Siliștea 344.000 de lei

Techirghiol 600.000 de lei

Tîrgușor 300.000 de lei

Topalu 300.000 de lei

Topraisar 300.000 de lei

Tortoman 300.000 de lei

Tuzla 350.000 de lei

Valu lui Traian 1.300.000 de lei

Vulturu 300.000 de lei

TOTAL  JUDET CONSTANTA 27.316.000 de lei

Sumele defalcate din T.V.A. pe anul 2020, alocate pentru primării pentru drumuri

23 August 350.000 de lei

Adamclisi 250.000 de lei

Aliman 200.000 de lei

Amzacea 400.000 de lei

Băneasa 300,000 de lei

Bărăganu 350.000 de lei

Castelu 400.000 de lei

Cerchezu 300.000 de lei

Chirnogeni 450.000 de lei

Ciocârlia 300.000 de lei

Cobadin 200.000 de lei

Deleni 200.000 de lei

Ghindărești 700.000 de lei

Limanu 650.000 de lei

Lipnița 300.000 de lei

Mihail Kogălniceanu 300.000 de lei

Negru Voda 200.000 de lei

Oltina 300.000 de lei

Pantelimon 150.000 de lei

Peștera 300.000 de lei

Poarta Alba 300.000 de lei

Tîrgușor 450,000 de lei

Total: 7.350.000 de lei

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: