Conecteaza-te cu noi

Politica

Iohannis a făcut anunțul! România își va suplimenta necesarul de gaze din Marea Caspică

Published

on

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, că România rămâne puternic interesată în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul național aflat în creștere.

„De la bun început, România a recunoscut contribuția importantă pe care Azerbaidjanul şi Coridorul Sudic de Gaze o au în acoperirea nevoilor energetice ale Europei. România a oferit garanția angajamentului său neîntrerupt de a fi parte a eforturilor menite să dezvolte şi să extindă Coridorul către noi piețe în Europa Centrală şi de Sud-Est. Rămânem puternic interesați în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru național aflat în creștere”, a spus Iohannis.

Președintele României a subliniat că, în ultimii ani, România a făcut investiții substanțiale în dezvoltarea capacității de transport a gazului, dar şi în conectivitatea cu țările vecine. Printre acestea, el a indicat conducta de gaz BRUA şi finalizarea extinderii interconectorilor cu Bulgaria şi Ungaria.

„Compania română Transgaz şi-a unit forțele cu operatorii sistemelor de transmisie de gaz din Grecia, Bulgaria şi Ungaria, pentru a dezvolta Coridorul Vertical. Memorandumul de Înțelegere actualizat şi semnat de cele patru companii în decembrie 2022 va permite un flux de gaze bidirecțional între sudul și centrul Europei, prin România, îmbunătățind securitatea furnizării în toată regiunea. (…) Începând din ianuarie 2022 şi ca urmare a investițiilor făcute de operatorul român de furnizare a gazului, conducta de gaz Trans-Balkan poate opera în regim de flux invers. Acest lucru oferă o alternativă pentru lanțul de furnizare a volumelor de gaze din Azerbaidjan, prin Turcia, Bulgaria şi România, dar şi mai departe pentru piețe în aval. (…) Conducta de gaz care conectează rețeaua românească de gaz cu capitala Chișinău a fost dată în folosință în octombrie 2021 și este acum pe deplin funcțională. Conducta poate transporta suficient gaz pentru a acoperi consumul anual al Republicii Moldova pe malul drept”, a adăugat Iohannis.

Advertisement

Sursa: presidency.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions