Conecteaza-te cu noi

Politica

Iohannis a promulgat proiectul de lege privind supraimpozitarea pensiilor speciale

Published

on

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, legea privind pensiile speciale. Este vorba despre Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 244/03.04.2023). Legea a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, cu 174 „pentru“, 81 „împotrivă“, 17 „abţineri“ proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, după punerea lui în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale şi cu observaţiile Comisiei Europene.

Potrivit proiectului, pensiile de serviciu vor fi impozitate suplimentar, în trepte, cu până la 20% pentru partea necontributivă.

Cei de la USR au declarat că această lege menține pensiile speciale şi că majoritatea şi-a bătut joc, fiind cea mai sfidătoare formă a proiectului de până acum.

„Ciucă ar urma să încaseze 16.778 de lei lunar. De la 18.000 de lei. Asta e „marea reformă” gândită de PSD și PNL. Ei vor să rămână cu privilegiile, noi cu taxele. Pensiile lui Nicolae Ciucă și ale altora ca el sunt un simbol al disprețului PSD-PNL față de oamenii care muncesc din greu. USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale, a depus mai multe amendamente și legi în Parlament. Am strâns peste 128.000 de semnături pentru a convinge parlamentarii PSD și PNL să elimine pensiile speciale. Dar pentru ei sunt mai importanți privilegiații. La votul de la Senat, USR a fost singurul partid care a votat împotriva pensiilor speciale. “, a spus Cătălin Drulă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions