Connect with us

Politica

Iohannis cere sprijinul PSD pentru proiectul său „România Educată“

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis laudă implicarea opoziţiei în susţinerea proiectului “România Educată”. După ani de zile în care s-a războit în declaraţii cu PSD, Iohannis spune că are deschidere pentru proiectul său din partea tuturor celor din Parlament, inclusiv din opoziție.

“Am avut în ultimele trei zile la Palatul Cotroceni ultima serie de consultări pentru finalizarea proiectului “România Educată” şi trecerea la faza de implementare. Vorbim despre un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare în domeniul educaţiei în perioada postdecembristă. În urma discuţiile din aceste zile au reieşit o serie de lucruri importante. Coaliţia de guvernare şi-a asumat susţinerea pentru acest proiect. Săptămâna viitoare Guvernul îşi va asuma prin memorandum obiectivele acestui plan. Am apreciat deschiderea membrilor Parlamentului, inclusiv a celor din opoziţie. Educaţia trebuie să fie baza noastră comună de construcţie şi să nu mai aibă culoare politică. Românii aşteaptă mai mult consens pentru acest domeniu esenţial. Din păcate, ce am văzut în ultimii ani au fost lupte politice sterile. Nu mai putem continua aşa”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a anunţat că în cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic, astfel încât ideile din proiectul “România Educată” să fie puse în practică de Parlament.

„Unul dintre cel mai importante obiecte este acela de a elimina barierele birocratice de dezvoltare. Eliminăm birocrația și dacă un elev este la un liceu profesional și vrea să facă trecerea la unul vocațional sau teoretic, o va putea face în urma susținerii unui examen. Noul bacalaureat este o altă componentă importantă. Îmi doresc un examen care să poate testa capacitatea corectă a absolvenților. Tinerii trebuie să înțeleagă problemele climatice sau necesitatea vaccinului. Bacalaureatul rămâne obligatoriu pentru studiile superioare”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta