Conecteaza-te cu noi

Politica

Iohannis, despre posibilitatea României de a intra în Spațiul Schengen: „Sunt șanse mai bune decât în alte conjuncturi“

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că „sunt șanse” pentru România să aderare la Spațiul Schengen.

„Există această posibilitate, dar garanția, trebuie să o spun clar, nu există încă. Pe de altă parte, e bine să se știe: cu toții ne implicăm pentru a reuși acest lucru – și eu, și Guvernul, Parlamentul, majoritatea europarlamentarilor, Ministerul de Interne lucrează foarte intens la aceste chestiuni. Sunt șanse, fiindcă nevoia de unitatea în Europa a devenit și mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Și această unitate se poate consolida dacă România, Bulgaria și Croația vor deveni parte din Spațiul Schengen. După atâția ani de așteptare, cred că toți liderii și-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătățească unitatea Uniunii și soliditatea noastră în abordare.”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă are informații că Olanda s-ar opune aderării la spațiul Schengen, Iohannis nu a oferit un răspuns clar.

„În momentul acesta suntem în faza în care se pregătește o vizită a experților în România, care vor să vadă încă o dată, după 11 ani, dacă ceea ce s-a realizat atunci s-a consolidat, dacă în continuare suntem pe poziția solidă pe care noi știm că o avem. După aceea, sigur, vor fi încă discuțiile politice și discuția finală, care nu se va purta în Consiliul, ci în Consiliul Uniunii, în formatul numit JAI, Justiție și Afaceri Interne, acolo se ia de fapt decizia. Nu toate punctele sunt încă lămurite, dar cred că de data aceasta avem șanse mai bune decât în alte conjunctură.“, a mai afirmat președintele României.

Advertisement

Sursa: presidency.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions