Connect with us

Politica

Iohannis, iritat că s-au scurs în presă drafturile securității naționale: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități“

Published

on

Coaliția PNL-PSD dezbate proiectele legilor securității naționale, iar o parte din modificările aduse aduc o serie de puteri inedite pentru angajații SRI. Propunerile pentru noile legi privind securitatea națională au stârnit numeroase critici din partea societății civile, care spune că sunt incompatibile cu democrația și aduc aminte de perioada neagră a comunismului. Președintele Klaus Iohannis a vorbit, astăzi, despre acest subiect și a părut mai mult deranjat de faptul că acest draft de proiect de lege a apărut în presă și nu de ce conține el.

Iohannis susține că scoaterea în spațiul public a drafturilor legilor securității reprezintă „o eroare”. „Cineva, știm  cine, a considerat că e bine să le dea pe surse”, a spus Iohannis.

Drafturile au fost dezvăluite în exclusivitate de jurnaliștii de la G4Media.ro. Liderul de la Cotroceni dă asigurări că nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități.

„Noi avem anumite legi pe domeniul securității naționale, care au fost făcute la începutul anilor 90. Democrația a fost nouă, însă în timp știm că lucrurile trebuie adaptate. Pentru asta a fost întocmit un proiect. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Nu e destinat publicului larg. Urmează să fie analizat. Cineva, știm  cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare! E un prim draft. Vor intra în CSAT și o să fie dezbătute. Nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești. Sunt speculații eraonate, eronată fiind și scurgerea acestor prime forme către media. Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă adaptată timpurilor noastre să fie îndreptat. E un demers natural și îmi doresc să avem o legislație modernă, care răspunde întrebărilor din societate”, a precizat Iohannis.

Advertisement

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement