Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Iohannis și-a plantat omul în Guvern. Consilierul prezidențial Ligia Deca, noul ministru al Educației

Published

on

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul de numire a noului ministru al Educațeiei următoarele decrete:

  • Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial;
  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educației” a anunțat Administrația Prezidențială.

„PNL și-a asumat proiectul și interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea viziunii ”, au fost primele declarații ale Ligiei Deca.

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca, în calitate de consilier prezidențial în Departamentul de Educație și Cercetare de la Palatul Cotroceni, a fost cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul ”România educată”. Iată cum este descrisă pe site-ul Administrației Prezidențiale:

”Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial”.

Sursa: DC News.ro

Sursa foto: cotidianul.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions